Hírek

Győri döntetlen a Ligakupában

Ismét összecsapott a két győri csapat, a Gyirmót és az ETO.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, A-csoport, 4. forduló
Gyirmót FC Győr – Győri ETO FC 2-2 (1-2)
Gyirmót, 200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Gyirmót: Holczer – Csizmadia, Kardos, Gévay, Lázár – Fitos (Nagy L., a szünetben), Regedei, Horváth R., Erős G. – Laki (Deli, 56.), Oross. Edző: Csank János
ETO: Sztevanovics – Svec, Takács Á., Lipták (Djordjevics, a szünetben), Dinjar (Völgyi, 56.) – Kamber, Nicorec, Strestik – Varga R., Aleksidze (Dina, a szünetben), Andrics. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kardos (16.), Nagy L. (81.), illetve Nicorec (20.), Dinjar (43.)
Kiállítva: Holczer (55.)
A csoport állása: 1. Győri ETO 10 pont, 2. Honvéd 7 pont, 3. Gyirmót 2 pont (7-12), 4. Haladás 2 pont (7-13)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik fordulóban ezúttal az NB II-es Gyirmót otthonában találkoztak a felek. Az ETO-nál a sérült Trajkovics, Sztanisics és Kronaveter, de a válogatott mérkőzésen pályára lépő Pátkai Máté, Koltai Tamás, valamint a két külföldi válogatott, Pilibaitis és Ahjupera sem játszott, ugyanakkor Takács Ákos és Lipták Zoltán ott volt a kezdőben – írja a klub honlapja.

Az első negyedórában nem esett gól a mérkőzésen, noha mindkét kapu előtt adódott lehetőség. Rögtön a kezdés után Alekszidze került helyzetbe, de az utolsó pillanatban mentettek a hazai védők. A túloldalon Oross és Laki is távoli lövéssel próbálkozott, utóbbi 18 méteres lökete alig ment mellé. A 16. percben megszerezte a vezetést a Gyirmót, egy baloldali szöglet után Kardos fejelt hat méterről a kapuba. Pár perccel később egyenlített az ETO, Andrics ment el a baloldalon, a beadásába Holczer csak belekapni tudott, a labda így a középen üresen álló Nicorechez pattant, aki két méterről, középről az üres kapuba lőtt (1-1).

A gól után Varga Roland percei következtek, kétszer is megmozgatta a gyirmóti kapust, de Holczer mindkét lövést védte. A 34. percben Kamber jól indította Alekszidzét, a grúz támadó 14 méterről lőtt, ám Holczer hatalmas bravúrral, kapujából kifutva, lábbal hárított. A kipattanóból Varga szerezhetett volna gólt, de a kapus ismét nagyot védett. A 38. percben Laki remek passzát Oross bombázta fölé, majd Nicorec vezethette rá Holczerra a labdát, de labdáját a kapus a felső lécre ütötte, ami onnan szögletre pattant.

Az első félidő hajrájában aztán az ETO megszerezte a vezetést. Svec ment el a jobb oldalon, majd középre passzolt Alekszidzének, aki középről egyből lőtt, labdája a jobb kapufán csattant. A kipattanó Dinjar elé került, aki már nem hibázott, a 43. percben így az ETO átvette a vezetést.

A második félidő gyirmóti helyzettel indult. Erős Gábor emelte át Sztevanovicsot a tizenhatosról, de a kaput is elvétette. A válasz is hamar jött, Dina került helyzetbe Varga beadása után, de Holczer bravúrral mentett. Az 55. percben aztán a mérkőzés egyik legjobbja piros lapot kapott. Strestik ugrott ki jó ütemben, Holczer a kapujából kifutva buktatta, amiért Szabó játékvezető felmutatta a piros lapot. Csank János Lakit hozta le, hogy Delit küldje a kapuba. AZ ETO kihasználta cserelehetőségét, így első labdaérintéséből Völgyi küldte kapura a szabadrúgást, amit ugyancsak első érintésre Deli védett.

Az utolsó húsz percre tíz főre fogyatkozott az ETO is, Strestik sérült meg, így lejött a pályáról, s mivel nem volt cserelehetősége Pintér Attilának, a vendégcsapatban is tízen folytatták. A végeredményt a 81. percben Nagy László állította be. Magasföldi végzett el szabadrúgást mintegy harminc méterről, Sztevanovics hatalmas bravúrral kiszedte a labdát a bal felső sarokból, de a kipattanót Nagy a jobb alsóba vágta (2-2).


B-csoport, 4. forduló

Pécsi MFC-Matias – Vasas SC 2-1 (2-0)

Gólszerzők: Sztojmirovics (1.), Szatmári L. (14.), illetve Venczel (71.)

Az állás: 1. Vasas 7 pont, 2. Pécs 5 pont (5-5), 3. Paks 5 pont (3-3), 4. Siófok 3 pont

Olvasói sztorik