Hírek

Visszavágott a Debrecen az Újpestnek

Korhut Mihály duplájával és Adamo Coulibaly góljával 3-0-ra nyert a DVSC a Ligakupában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, E-csoport, 4. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC 3-0 (2-0)
Debrecen, 1200 néző. Játékvezető: Oláh G.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Varga R., Korhut (Bernáth, 75.) – Rezes (Czvitkovics, 68.), Spitzmüller, Lucas, Yannick (Kulcsár T., 60.) – Sidibe, Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Újpest: Horváth T. – Szokol, Kálmán, Litauszki, Pollák – Henritse, Sztaniszavljevics – Banai B. (Erős R., 63.), Barczi (Toricska, 75.), Remili – Zarus (Horváth R., 81.). Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Korhut (tizenegyesből 28., 70.), Coulibaly (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai, újpesti mérkőzés (2-1) után máris itt volt a lehetőség a javításra a Ligakupában, hiszen ezúttal Debrecenben találkoztak a csapatok – írja a hajdúsági klub honlapja.

Az Újpesttől ugyanazt láthatták, mint szerdán, a fővárosi csapat többnyire védekezett, és kontrákkal próbált veszélyeztetni. A Loki nagy fölényben futballozott, mindent megpróbált, hogy a védelem mögé kerüljön, ez nemegyszer sikerült is, a helyzetek azonban kimaradtak, mert vagy mindig beleért a lövésbe egy újpesti játékos, vagy a kapus védett nagyot, vagy mellé ment a lövés. A 28. percben aztán megszerezte a vezetést a házigazda: Yannickot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Korhut Mihály vágta a hálóba. Továbbra is nagy volt a nyomás a vendégeken, teljesen beszorította őket a DVSC, és a 37. percben Adamo Coulibaly révén növelte is az előnyét (2-0).

A második félidőt nagy elánnal kezdte a házigazda, zsinórban dolgozta ki a helyzeteket, sőt kapufát is lőtt. A lendület végig kitartott, hiszen később is voltak a lehetőségei a hajdúsági együttesnek. A hetvenedik percben Korhut Mihály megszerezte második gólját, így lett 3-0, ám akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Debrecen.

Olvasói sztorik