NB II

Hirtelen harminc!

Illés Gyula 30 éves, de már hosszú utat járt be eddigi pályafutása során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Annak ellenére, hogy a hétvégén 2-1-re legyőzte a Paks második csapatát, nem úgy teljesít idén a Gyirmót FC az NB II Nyugati-csoportjában, ahogy sokan várták. A bajnoki álmokat szövögető gárda 12 forduló után a negyedik helyen áll a tabellán, kilenc ponttal lemaradva a listavezető Puskás Akadémiától. A nyár folyamán Debrecenből érkezett a kisalföldi együtteshez Illés Gyula, aki korábban a Zalaegerszeg és a Baktalórántháza csapataiban is megfordult. A középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a Paks elleni győzelemről, illetve a Gyirmót eddigi felemás szereplését is boncolgatta.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is következett – kezdte a harmincadik születésnapját éppen pénteken ünneplő rutinos labdarúgó. – Kellemetlen ellenféllel találkoztunk, harcos, tehetséges paksi fiatalok ellen mérkőztünk. Mi szereztünk vezetést, aztán kaptunk egy elkerülhető gólt. Végül sikerült megszereznünk a győzelmet, de nehéz volt.

– Felemásan teljesít eddig a Gyirmót. Mit gondol a csapat szerepléséről?
– Egyáltalán nem vagyok elégedett, abszolút nem erre számítottunk. Nagyon sok pontot vesztettünk olyan meccseken, amelyeken nem lett volna szabad. Mi sem tudjuk, mi lehet a gond, ha tudnánk, biztosan előrébb tartanánk. Az igazság az, hogy idegenben valamiért nagyon nem megy, ez a mostani volt az első győzelmünk. Ki tudtunk kapni a Bajától is, akit mindenki megver, és a Kaposvár kettő ellen is hullajtottunk pontokat. Kozármislenyben az utolsó percben kaptunk gólt, Zalaegerszegen pedig óriási ziccereket hibáztunk. Otthon is kikaptunk legutóbb a Haladás második csapatától, amihez hozzá kell tenni, hogy ott lefociztak minket a pályáról.

– Továbbra is a bajnoki címre hajtanak?
– A célunk még most is az aranyérem megszerzése. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Puskás Akadémia kiválóan szerepel, illetve több együttes is pályázik az aranyra. Kilenc pont most a lemaradásunk, ahhoz, hogy közelebb tudjunk kerülni, nem elég, hogy mások hibázzanak, nekünk nem szabad. Csináljuk tovább, megyünk előre, mást nem tudunk tenni.

– Hosszú utat járt be idáig karrierje során. Melyik időszakra emlékszik vissza a legszívesebben?
– Baktalórántházáról kerültem Zalaegerszegre a másodosztályból. Ott nagyon jól éreztem magam, hamar be is tudtam kerülni a kezdőbe, és ott is ragadtam. Aztán két szép év után klubot váltottam, eligazoltam Debrecenbe, amitől azért egy kicsit többet vártam. Kevesebb szerepet kaptam annál, mint amire számítottam. Azonban semmilyen rossz érzés nincs bennem a Lokival kapcsolatban, hiszen jól éreztem magam, ott is nevelkedtem korábban. Annyiból maradt bennem hiányérzet, hogy kevés lehetőséget kaptam. A nyáron pedig megkeresett Csank mester, hogy szeretne leigazolni. Igent mondtam, tudtam, hogy jó csapatunk lesz, ami az aranyért fog küzdeni.

– Mi a véleménye Csank Jánosról, aki annak idején felkarolta önt?
– Csak jókat tudok mondani róla. Rengeteget köszönhetik neki, ő emelt ki engem. Mindig bízott bennem, ezért hálával tartozom neki.

– A Győr második csapatát fogadják a hétvégén. Mit vár az összecsapástól?
– Ugyanúgy készültünk, mint minden héten az aktuális mérkőzésre. Igazság szerint számunka csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ha most is botlanánk, akkor már tényleg nagy baj lenne. Győzelemmel szeretnénk ünnepelni a dupla születésnapot, hiszen Magasföldi József szombaton lesz huszonnyolc éves. Fura számomra ez a harmincadik születésnap, hirtelen jött!

Olvasói sztorik