NB I

Regedei Csaba elhagyja a PMFC-t

Regedei Csaba nagyon jól érezte magát Pécsett, részese volt a feljutásnak, s az őszi kiváló szereplésnek is, de nyáron távozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár egy forduló még hátravan az élvonalbeli bajnokságból, a találgatások már elkezdődtek azzal kapcsolatban, hogy ki jön, és ki marad a PMFC-nél. Ami biztos: Regedei Csaba a következő szezonban már nem a baranyaiaknál futballozik – írja a bama.hu.

A közelmúltban tartott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatkozott a PMFC két új ügyvezetője, Feleki Attila és Elbert Gábor, elhangzott, hogy a koncepció szerint a jövőben elsősorban magyar játékosokra számítanak. A montenegrói Marko Scsepanovics és a szerb Nenad Todorovics szolgálataira a következő szezonban már nem számítanak, és további külföldiektől is megválnak (Vladimir Markovics, Marko Markovicstól).

A középsővédő, Andrej Csausics valószínűleg marad, a nigériai Solomon Okoronkwo pedig kényes téma, hiszen egy vagyonba kerül, s miután két és féléves szerződést kötöttek vele, fájdalmas lenne tőle idő előtt megválni.

Eldőlt Regedei Csaba sorsa is: kiderült, a következő idényben nem számítanak rá. A játékos kérte, hogy módosítsák a szerződése határidejét június 30-ról május végére, s ezzel a döntéssel lemondott az utolsó havi fizetéséről.

– Három gyönyörű szép évet töltöttem itt, ebbe beleszámolom a mostani tavaszt is, mert a kudarcok is hozzátartoznak a pályafutásunkhoz. Annak idején azért döntöttem amellett, hogy idejövök, mert kihívásnak éreztem a csapat céljait, s a legszebb éveim voltak ezek, megnyertük az NB II-t, feljutottunk az élvonalba. A tulajdonosnak, Matyi Dezsőnek megköszöntem, hogy mindig korrekt volt velem. Megígérte, hogy az áprilisi és a májusi béremet egyben megkapom, én pedig cserében úgy tartottam jónak, hogy lemondok a júniusiról. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hat-nyolc éve távol vagyok a családomtól, a barátaimtól, hazahúz a szívem. Minden valószínűséggel hazaköltözöm Győrbe. Csapatneveket nem mondanék, de több lehetőségem is van.

Feleki Attila kifejtett, öt-tíz játékos távozhat és érkezhet a nyáron. Az új vezető közölte, ha hároméves ciklusban gondolkodnak, jövőre az első hatban kell végezniük, és ennek megfelelően kell igazolniuk.

Olvasói sztorik