NB II

Vándorlás a hosszú úton

Preisinger Sándor csapata két meccs miatt 1200 kilométert buszozik ezen a héten.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 11. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Bajai LSE-Kalo-Méh 3-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 1900 néző. Játékvezető: Barna
ZTE: Jahics – Simonfalvi (Kocsárdi, 48.), Szalai T., Nánási, Juhász D. – Kocsis A. (Horváth L., 80.) – Frizoni, Máté I P., Grbics, Hajdú N. (Jasarevics, 71.) – D. Pavicsevics. Edző: Preisinger Sándor
Baja: Tulipán – Hajnal, Lógó, Deszpotovics, Szénási – Szentgyörgyi (Balázs D., 73.), Szilasi, Kazi, Illés D. – Szöllösi T., Nagy E. (Faller, 77.). Edző: Goretich Krisztián
Gólszerzők: Frizoni (64.), D. Pavicsevics (68., 78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy szép az élet, ha zajlik – tartja a mondás, de több mint valószínű, hogy Zalaegerszegen inkább egy kis nyugalomra vágynak mostanság. Az előző szezonban tapasztalt anyagi gondok után ismét két-háromhónapos csúszások vannak a fizetésekben, pénteken azonnali hatállyal távozott Mészáros Ferenc szakmai igazgató, és fegyelmi ok miatt ki kellett zárni a keretből a rutinos védőt, Budovinszky Krisztiánt. Némi szerencse, hogy az NB II Nyugati-csoportjának 11. fordulójában nem egy világverő alakulat, hanem az egyik kiesőjelölt, a Baja volt a ZTE ellenfele, de a helyzetet nehezítette a szüntelenül szakadó eső.

A zalaiak 39 éves vezetőedzője, Preisinger Sándor a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, csak Budovinszky-n múlik, mikor tér vissza a csapatba, ugyanakkor dicsérte a kispadra szoruló csapatkapitányt, Kocsárdi Gergelyt, aki remek mentalitással szállt be csereként.

– Anyagi gondok, Mészáros Ferenc távozása, szakadó eső. Nem lehetett könnyű a Baja elleni meccs…
– Ezek a tényezők mindig befolyásolják egy csapat aktuális lelkiállapotát, de nagyon jól oldottuk meg a feladatot, és sikerült felőrölnünk ezt a kellemetlen ellenfelet – vélekedett Preisinger Sándor.

– A soproni sikert követően javult a csapat hangulata?
– Az elmúlt öt meccsünkből négyet megnyertünk, és a Puskás Akadémia elleni meccs után sem volt más a hangulat. Körülbelül öt perc alatt, szerencsétlen körülmények között vesztettük el a találkozót, ez sajnos benne van egy profi csapat életében. De ebből is jól kijöttünk, és továbbra is csak előretekintünk.

– Egy emblematikus figura, Kocsárdi Gergely kimaradt a kezdőből a Sopron és a Baja ellen is. Mi történt?
– Tizenhat-tizenhét ember tartozik a szűkebb kerethez, közülük bárki bármikor játszhat, bárki tud segíteni. Gergő esetében csupán néhány év van köztünk, ezért én is odafigyelek rá. Korábban megbeszéltük, lehet, hogy nem játszik, vagy csak epizódszerepet kap, de ő egy intelligens ember, akinek profi a mentalitása, ezt mutatja, hogy most is jól szállt be csereként, és adott két gólpasszt.

– Budovinszky Krisztiánról azt írta az újság, hogy fegyelmi okból nem nevezte a Baja ellen. Megtudhatjuk a konkrét okokat?
– Nem szükséges, ez csak az öltözőn belülre tartozik.

– Mikor térhet vissza a csapatba?
– Ez csak rajta múlik.

– És a pénzügyek rendezésére mikor kerülhet sor?
– Ebben az ügyben az elnököt vagy az ügyvezetőt kellene megkérdezni.

– Eseménydús hét elé néznek…
– Szerdán vár ránk egy Magyar Kupa-mérkőzés a négyszáz kilométerre lévő Bükkábrányban, összesen tehát nyolcszáz kilométert fogunk buszozni aznap. Szombaton a kétszáz kilométerre lévő Csákvár otthonában lépünk pályára, de igyekszünk úgy megoldani ezt a hetet, hogy a bajnoki meccsen a lehető legjobb állapotban legyen minden játékosunk.

– A Csákvár meglehetősen rapszodikusan teljesít. A felkészülés során egyébként önnél hány százalék az ellenfél feltérképezése, és mennyi a saját csapat, a saját játék tökéletesítése?
– Mindkettő száz százalék. Minden ellenfélről igyekszem minden információt begyűjteni, minden fórumon megszerezni azokat a hasznos tudnivalókat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tökéletesen felkészülhessünk. Nem gondolom, hogy bárkit le kéne becsülnünk ebben a ligában. A második csapat edzőjeként a tavalyi NB III-as szezonban kétszer találkoztam a Csákvárral, és tudom, hogy jó játékosok alkotják, akiket egy jó edző irányít.

Olvasói sztorik