NB II

Csúnyán kikapott a Zalaegerszeg

A veretlen Puskás Akadémia 3-0-ra nyert Zalaegerszegen az NB II kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 9. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Böcskei
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Budovinszky, Kovács G, Frizoni – Szalai (Jasarevics, 61.), Máté I P. – Simonfalvi, Grbics (Juhász, 63.), Hajdú N. – D. Pavicsevics. Edző: Preisinger Sándor
Puskás FC: Czirjék – Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Fabio – Tóth II B., Polonkai – Baracskai, Szakály D., Kleinheisler – Zsolnai. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Zsolnai (31.), Baracskai (47., 51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem csak egy egyszerű bajnokira készült a ZTE FC az NB II Nyugati-csoportjában. Az éllovas Puskás Akadémia FC volt a vendég, és a zalaiak számára létfontosságúnak tűnt, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzenek a felzárkózáshoz. Egyik sem jött össze, a helyzete pedig tovább romlott – tudósít a Zalai Hírlap.

A ZTE FC összeállítása nem okozott meglepetést, hiszen megegyezett a múlt heti, BKV Előre ellen győztes csapatéval. Ugyanígy Benczés Miklós együttese is az elmúlt hetekben megszokott volt, tehát a kezdőben szerepelt az elmúlt szezonban még a ZTE-t erősítő Szakály Dénes is. Az őszi hangulat viszont meglátszott a nézőszámon, hiszen valamivel több nézőt lehetett volna várni a rangadó jelzőt is kiérdemlő találkozó, de persze így messze sokkal-sokkal többen foglaltak helyet a lelátókon, mint egy átlagos hazai másodosztályú mérkőzésen.

Felázott talajon rendezték az összecsapást, azonban ez nem lehetett akadálya annak, hogy a két csapat jó mérkőzést játsszon. A harmadik percben Pavicsevics fejese alig ment fölé, majd a hatodik percben egy nagyon szép ZTE-támadás végén Grbics középre lőtt bombáját öklözte ki a vendégkapus. A zalaiak sokkal többet támadtak és birtokolták a labdát, viszont a Puskás FC nem hiába áll az élen. Szervezett csapatról van szó, így nagyon nehezen tudott a védelem mögé kerülni a házigazda. A vendégek nem nagyon jutottak el a kapuig, így a 31. percben váratlanul jutottak vezetéshez. Zsolnai Róbert kissé jobbról, húsz méterről az ellenkező sarokra nyesett, és a kapufa segítségével a labda a hálóba jutott (0-1).

A ZTE támadásban maradt, a 41. percben megint csak a vendégek játékosán, Baracskain múlt, hogy nem duplázta meg az előnyt: a kapu torkából estében, keresztbe lőtt és mellé. A első félidő játéka alapján a zalaiak játékában több volt, minthogy hátrányból induljon a második felvonás, de a futballt gólra játsszák, s ez most is igaz volt. Nagy zalai helyzettel indult a félidő, de Hajdú Norbert ziccerből gyengén fejelt, az ellentámadásból pedig újabb vendéggól esett. A 47. percben fellazult a zalai védelem, a középen érkező Baracskai pedig hét méterről úgy fejelt a bal alsó sarokba, hogy a labda Jahics keze és a kapufa között vánszorgott a kapuba (0-2).

A hazaiak rémálma folytatódott: az 51. percben Grbics az ellenfél tizenhatosa előtt szabadrúgáshoz készült, de elcsúszott, a labdát az ellenfélnek ajándékozta, a kontra végén pedig a baloldalon kilépő Baracskai 13 méterről okosan gurított a kapuba (0-3). A Puskás FC innentől már felszabadultan futballozhatott, közben a zalai kemény mag transzparensével és rigmusával jelezte: számára elfogadhatatlan ez a helyzet. A ZTE FC próbált javítani helyzetén, kettős csere következett, de ez sem segített. A zalaiak az első félidőben nem játszottak rosszul, sőt az ellenfél fölé nőttek, de a második felvonás eleji kihagyások végképp megpecsételték a sorsát. Ahogy teltek a percek egyre hitehagyottabbá vált a Zete. Olyan mérkőzést bukott el, amelyen az utóbbi hetek egyik legjobb futballjával állt elő, de ez csak az első félidőre igaz. A másodikat már alapvetőn meghatározta a gyorsan bekapott két gól, s ez az, amin el kell gondolkodni.

A zalai kemény mag átjött a kapu mögüli szektorból a VIP-páholyba. Tüntettek, és Nagy Ferenc elnököt keresték. Az más kérdés, hogy miként tehették ezt meg mérkőzés közben, és mit csinált a biztonsági szolgálat? Közben a mérkőzés zajlott, de az eredmény már nem változott. Egerszegen a helyzet cseppet sem rózsás…


A Nyugati-csoportban egyébként olyan dolog is történt szombaton, ami eddig csak egyszer fordult elő: hazai pályán gólt kapott az Ajka! A vendég bajaiak a házi gólkirály, Szöllősi Tamás találatával vezettek is a szünetben, de végül a veretlen házigazdák Mihalecz Péter duplájával tíz perc alatt megfordították az eredményt, és felléptek a dobogó harmadik fokára. A másik bakonyi együttes, a Veszprém is otthon játszott, és úgyszintén 2-1-re győzött, méghozzá a sereghajtó BKV Előre ellen. Nem okozott csalódást a második helyezett Kozármisleny, amely ezúttal a Győri ETO II otthonában győzedelmeskedett, s a góllövőlistát vezető Koller Krisztián remek sorozata sem szakadt meg, ismét betalált. Az edzők nélküli csapatok csatáját a Szigetszentmiklós nyerte a vendég Sopron ellen, a hazaiaknál Várhidi Péter sportigazgató, a másik oldalon a korábbi másodedző, Bücs Zsolt ült a kispadon.

Keleten is voltak ismétlők, az előző fordulóban a Vác ellen pontot mentő Elek Bence megint gólt lőtt a Putnok színeiben, de a szerdai, Debrecen elleni Ligakupa-meccsen duplázó újpesti Toricska Rajmond sem tétlenkedett, így a fővárosiak nyertek. Az orosházi Bernáth Péter egy héttel ezelőtt győztes gólt szerzett Mezőkövesden, most a Szolnok ellen duplázott, naná, hogy a végén az ő csapata örülhetett. Egy hónap után újra nyert a Vác, a Vasas élén pedig rosszul sikerült az új edző, Szapor Gábor bemutatkozása, hiszen az angyalföldiek 1-0-ra kikaptak a sereghajtó Kazincbarcika otthonában. Érdekesség, hogy a meccsen összesen tíz idegenlégiós lépett pályára, mégis egy magyar játékos, Tátrai Gergő szerezte a győztes gólt.

NB II, 9. forduló

Nyugati-csoport

Zalaegerszegi TE FC – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)

FC Ajka – Bajai LSE-Kalo-Méh 2-1 (0-1)

Győri ETO FC II – Kozármisleny SE 1-2 (0-0)

Veszprém FC – BKV Előre SE 2-1 (1-1)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – SVSE-GYSEV-Goldschmidt 3-0 (1-0)

Vasárnap játsszák

MVM Paks II – Szombathelyi Haladás II, 15 óra

Duna FC Tatabánya – Kaposvári Rákóczi II, 15 óra

Gyirmót FC – Aqvital-Publo Csákvári TK, 17 óra

Keleti-csoport

Orosháza FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (1-0)

Kazincbarcikai BSC – Vasas SC 1-0 (0-0)

Dunakanyar-Vác – Restart-Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Újpest FC B – Putnok VSE 2-1 (0-0)

Pénteken játszották

Szeged 2011 – Békéscsabai Előre 1912 SE 0-0

Vasárnap játsszák

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus, 15 óra

DVSC-DEAC – Mezőkövesd-Zsóry, 15 óra

Budapest Honvéd-MFA – Ferencvárosi TC II, 15 óra

Olvasói sztorik