NB I

Gyirmóton önálló NB I-es klubot akarnak

Nincs szükségük az ETO-fúzióra, saját erőből jutnának fel az élvonalba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Győri ETO helyzetével kapcsolatban a Rangadó.hu már hétfőn utánajárt, milyen sors várhat a pillanatnyilag élvonalbeli csapatra. Megírtuk: bár logikus megoldás lehetne a gyirmóti Horváth-fivérek meggyőzése, úgy tudjuk, már megtörtént a kapcsolatfelvétel, de mivel a feljutás küszöbén álló NB II-es klub tulajdonosai, Horváth Ernő és Horváth Ferenc elzárkóztak az együttműködéstől, komolyabb tárgyalásra nem is került sor. Náluk korrektek az anyagi viszonyok, mindig mindenkit kifizetnek, zajlik a stadion építése, ezért semmi nem kényszeríti rá őket a közösködésre, inkább a saját erejükből szeretnének az élvonalban szerepelni.

Ezzel szemben ma a sportban jártas Gerő Tamás ügyvéd a Digi Sport televízió reggeli műsorában ismét szóba hozta a gyirmótiakat. Elmondta: az egyetlen megoldás a Győr megmentésére, ha a feljutó Gyirmóttal fuzionál a bajnokság végén valamilyen győri klub – nem az ETO, mert az menthetetlen. A Gyirmót nevében már benne van a Győr szó, az ETO-t is valahogy bele lehet tuszkolni, és akkor egy jobb nevű csapat jön létre. Ezzel kapcsolatban a Rangadó.hu megkérdezte Margitai Zoltánt, a Gyirmót FC klubigazgatóját.

– Mi csak magunkkal foglalkozunk: szeretnénk önerőből feljutó helyen végezni az NB II-ben, és elindulni az NB I-ben. Nem az ETO hátán megkapaszkodva akarunk élvonalbeli csapatot. Sajnáljuk, ami velük történik, szerettünk volna két első osztályú gárdát a városban, már egyeztettünk is arról, hogy felváltva játsszuk majd a hazai meccseinket – kezdte Margitai Zoltán. – Nincs is miről beszélni jelenleg: a licenckérelmek még titkosak, minden, ami a sajtóban megjelent, csak találgatás lehet. Épül a stadionunk, abban szeretnénk pályára lépni az élvonalban, semmi okunk rá, hogy bárkivel is fuzionáljunk. Sőt a feltöltéssel kapcsolatos híreszteléssel sem törődünk – feljutó helyen akarunk végezni, csak az jelent biztos NB I-es jogot.

Olvasói sztorik