NB I

Elveszítheti klublicencét a Győri ETO

Április 1. óta zajlik a csődeljárás, amelyet az állami felszámolónak kell levezényelnie; egyezkednek a hitelezőkkel.

Kapcsolódó cikkek

A lényeg:
Amennyiben a bírósági döntés jogerőre emelkedik, a gazdasági társaság elveszítheti klublicencét…

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden közleményt jelentetett meg az eto.hu oldalon a Győri ETO FC Kft. Érdekesség, hogy dr. Ökrös András a csődeljárás alatt álló cég ügyvezetőjeként jegyzi a megjelenteket, pedig március 26-án már lemondott posztjáról.

A gazdasági társaság az említett közleményben értesíti hitelezőit, hogy a Győri Törvényszék elrendelte a Győri ETO FC Kft. csődeljárását, amelynek kezdete április 1. Viszont a kormány április 3-án hatályba lépett rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a céget, ezért a Győri Törvényszék az Absolut Reorg Zrt. vagyonfelügyelőt felmentette, és a csődeljárásban a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. állami felszámolót jelölte ki.

Az ETO hitelezőinek a felmentett vagyonfelügyelőnél történt követelés-bejelentéseiket a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft-nél is igazolniuk kell, legkésőbb a hitelezői igény bejelentésére nyitva álló határidő lejártát követő tíz napon belül.

A követelés nyilvántartásba vételének feltétele az is, hogy a hitelező követelésének egy százalékát, de legalább 5000 forintot és legfeljebb 100.000 forintot nyilvántartásba-vételi díjként befizessen a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. bankszámlaszámára.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy a fizetőképesség helyreállítását és az adósságok rendezését célzó programmal kapcsolatos hitelezői egyezségi tárgyalást tartanak, méghozzá május 22-én, pénteken 10 órától a Győri ETO FC Kft. VIP-termében.

Olvasói sztorik