NB I

Bérgarancia alapra lenne szükség

Korábban már létezett ilyen, de később kiürült.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete szerint a Győr esete ismét rávilágít arra, hogy szükség lehet egy bérgarancia alap létrehozására. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, folyamatosan egyeztetnek a győri futballistákkal, akik második hónapja nem kapnak fizetést.

– Leginkább a jogi lehetőségekről tájékoztatjuk őket, hogy ha nem oldódik meg a mostani helyzet, miként juthatnak hozzá a bérükhöz – közölte Horváth Gábor. Hozzátette: a játékosok a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságához is fordulhatnak, amely kimondhatja a szerződésszegést, és így szabadon eligazolhatnak. A labdarúgók azonban még toleránsak, kivárnak.

A HLSZ főtitkára emlékeztetett rá, hogy korábban már létezett ilyen esetre egy béralap, amely azonban kiürült. Szerinte a klubok és a játékosok közös szándékán múlik, hogy újra létrehozzanak a mostanihoz hasonló esetekre egy bérgarancia alapot, amelyből pénzhez juthatnának.

A győri klub azután került nehéz helyzetbe, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát másfél hete helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon-visszaszerzési eljárást, ennek részeként múlt hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

Olvasói sztorik