NB I

Ön mentett ma már győri futballt?

Remek ötletek születtek, hogyan oldható meg a klub helyzete. Nekünk is van néhány...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar futball kimeríthetetlen az ötletekből. Nem a pályán, ott elég ritkán látunk olyan megoldást, amire az „ötletes” jelzőt rá lehetne sütni – talán Devecseri amszterdami fejese volt az utolsó valóban eredeti megoldásunk –, ám a pálya szélén, a klubházakban, a tulajdonosi fejekben olyan parádés megoldások sorjáznak lépten-nyomon, hogy három Messi és két Ronaldo kevés lenne ellenünk, ha ezt a zöld gyepre is ki tudnánk tenni.

Itthon megtörtént már klubmentés címén, hogy a Balatont átrakták Borsodba, így két diósgyőri csapat edzett ugyanazon a pályán egyszerre. Láttunk már olyat is, hogy egy saját akadémiájára büszke klub két kamionnyi külföldi légióst pakolt egyszerre a csapatba – bajnokság közben. És most épp az a sláger, milyen, jogilag úgymond támadhatatlan húzással lehetne megmenteni a Győri ETO gazdasági pilótajátékban éppen összeomlani készülő intézményét.

A legújabb, a jelek szerint komolyan gondolt megoldás, hogy a győri teremlabdarúgó-csapatba vinnék át a jogokat és a játékosokat. Nyilván nem szó szerint, pedig hát érdekes lenne, ha a következő hazai bajnokiját kispályán, kiskapura játszaná Miriuta csapata. Ezt neveznénk kihívásnak, pláne, hogy az ellenfél nyilván ugyanúgy tizenegy emberrel állna fel, mint máskor. De itt másmilyen átvitelről van szó, jogi dolog ez, teljesen legális.

Akkor pedig máris továbbgondolhatjuk az ötletet: van Győrben még a futsalosoknál is sikeresebb csapat: a női kézilabdázóké! Gondoljunk bele, ha Liptákot kicsit kikupálja Ambros Martin, lehet belőle egy közepes átlövő, Rudolfból egy ügyes szélső. Női csapatról lévén szó, lenne persze dolog másfajta átváltozással is, de hát a csapatért mindent, pláne, ha így végre elérhetnék azt, amiről a csőd előtt álmodoztak csak: BL-döntőt játszhatnának akár!

Ám kevésbé drasztikus megoldások is szóba jöhetnek. A futsalos vonal, mint tudjuk, politikai vonal. Ha már a jogokat apportálják, rögtön kinevezhetne néhány játékost Szijjártó Péter minisztériumi tisztviselőnek, így például a leadott szolgálati Audik helyett azonnal újat kaphatnának a fiúk. Közben pedig, ha már politika, a keleti nyitás jegyében a sokat tárgyaló miniszterelnök elintézhetné, hogy például a kazah bajnokságba azonnal átvegyék a Quaestor-károsult csapatot. Sok utazással járna, de hát az csak nem jelentene gondot.

Odáig még nem jutottunk a gondolatmenetben, hogy Békemenetet kellene indítani a győri futballért, de ha így történne, garantáltan többen összejönnének rajta, mint egy bajnoki meccsen az ETO Parkban. Kétbusznyi turista.

Illetve, ha a tulajdonos nyomvonalát követjük, egyéb átruházás is szóba jöhet: például az ETO-t a Bács-Kiskun megyei III. osztály Északi-csoportjának ötödik helyén álló csapat is átvehetné.

Az Orgoványi SK.

Olvasói sztorik