NB I

Ezt bravúr volt nem megnyerni…

Az első félidőben helyzetek tömkelegét hagyta ki a Győri ETO, amely 1-1-re végzett a Kecskeméttel.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Győri ETO FC – Kecskeméti TE 1-1 (1-0)
Győr, 1000 néző. Játékvezető: Karakó
Győr: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták (Bucsa, 74.), Lang, Ibanez – Priso (Strestík, 67.), Windecker, Pátkai (Kamber, 54.) – Rudolf G., Priskin, Koltai. Edző: Miriuta László
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Gyagya (Radoja, a szünetben), Laczkó Zs. – Kitl, Vukaszovics, Szavics (Fótyik, 91.) – N’Diaye, Novák Cs. (Szalai D., 83.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Priskin (5.), illetve N’Diaye (63.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az önmagához, illetve a játékoskerete erősségéhez képest az egész szezonban gyengélkedő, ráadásul a brókerbotrány, illetve tulajdonosa csődje miatt súlyos gondokkal küszködő Győri ETO a tavasszal még százszázalékos Kecskemétet fogadta az élvonal 22. fordulójának első szombati meccsén. Az alföldiek számára intő jel lehetett a tapasztalat, miszerint idehaza a háttérproblémákkal küzdő csapatok teljesítménye mindig javulni szokott. A találkozóra meglehetősen kevés ember volt kíváncsi a helyszínen.

A második percben Pátkai Máté nem túl erős, de jól helyezett lövését fogta Tujvel, ezután Rudolf Gergely előtt adódott ígéretes lehetőség. Az ötödik percben Rudolf remek előreívelését követően Laczkó Zsolt elvétette a labdát, ezt kihasználva Priskin Tamás a hálóba lőtt (1-0). A győriek a vezetőgól után sem fogták vissza magukat, Rudolf távoli lövését Tujvelnek kellett kiütnie, aztán egy szabadrúgás után Lang Ádám lába előtt suhant el a labda. A 11. percben előbb Windecker találta telibe a keresztlécet, majd Rudolf tévesztett cél, de nem sokkal.

Az első kecskeméti lehetőség nem zárult lövéssel, mert N’Diayét szerelték a tizenegyespont magasságában. Ezzel kijöttek a szorításból a vendégek, és kiegyenlítetté vált a játék. A 21. percben Szavics lövését Pogacsics vetődve fogta. A túloldalon Koltai remek beadása után a hatalmas helyzetben lévő Priso a kapu mellé fejelt. A folytatásban eléggé visszaesett az iram. A 34. percben N’Diaye lövését fogta Pogacsics, majd a 41. percben egy szöglet után Lang fejelhetett volna gólt közvetlen közelről, de hiába ugrott fel, nem találta el a labdát.

Remekül kezdtek a hazaiak, de csak egy gólt tudtak szerezni, és az első félidő közepén változott a játék képe. Ha 1-0 helyett 3-0 az állás a szünetben, a kecskemétiek egy rossz szót sem szólhattak volna.

A szünet után Koltai lapos beadását Priso négy méterről a keresztlécre bombázta. Továbbra is a hazaiak domináltak, de az elsöprő lendület ezúttal hiányzott a részükről. A 59. percben Novák Csanád lőhetett a tizenegyespontról, de a vetődő kapus védeni tudott. Négy perccel később Lipták Zoltán elvétett egy kecskeméti előreívelést, Novák Csanád átemelte a kapust, N’Diaye pedig az üres kapuba fejelt (1-1). A66. Percben N’Diaye szabadrúgását Pogacsics kiütötte. Teljesen nyílttá vált a meccs, a 88. percben Pogacsics éppen Szalai Dániel elé ütötte a labdát egy szabadrúgás után, de a KTE fiatalja a háló helyett egy bevetődő hazai játékosba lőtt. Ez volt a vendégek meccslabdája, de mivel nem ment be, maradt a döntetlen.

A győriek az első félidő elején húsz perc alatt lerendezhették volna a találkozót, de mivel Priskin lehetőségén kívül minden helyzetük kimaradt, feltámasztották a Kecskemétet, és döntetlen lett a vége. Az ETO bajnoki meccsen augusztus vége óta nyeretlen hazai környezetben, ez nyolc mérkőzést jelent. A KTE már nem százszázalékos tavasszal, de értékes pontot szerzett.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa értékelte:

Saját magának köszönheti az ikszet ez ETO, hiszen ötven perc alatt el lehetett volna dönteni a meccset. Ilyen helyzeteket nem lehet kihagyni. A második felvonás első mozzanata az volt, amikor Priso nulláról a keresztlécet találta el, de említhetném az első félidő számtalan helyzetét is, miközben a Kecskemétnek egy sem volt. A győriek részéről még mindig maga a csoda, hogy egyáltalán ott vannak a pályán, számon kérni semmit nem lehet rajtuk.

Ha már ott vannak, mindent meg kell tenniük, és ezzel nem is volt gond, de eljött egy bizonyos időszak, amikor elfáradtak. Nem tudom, hogy ezt a tavaszi időjárás, vagy esetleg lelki, pszichikai dolgok okozták, de nagyon sokat hibáztak, főleg a rossz passzokra gondolok. Ez akkor szokott előfordulni, amikor elfáradnak a játékosok, és fizikálisan, illetve mentálisan sem tudják kontrollálni a mozdulataikat. A mentális oldalról nyilván a klub helyzete tehet. A hazaiak megérdemelték volna a három pontot, de nagyon belassítottak a második félidőben, mert elfáradtak.

Olvasói sztorik