NB I

Kormányzati feljelentés az ETO Park miatt

A KEHI hűtlen kezelés miatt tett feljelentést, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt – hangzott el szerdán az M1 televízióban.

A hírcsatorna értesülései szerint a KEHI a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását. A vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság – mondta a fővárosi főügyész múlt hétfőn.

Ibolya Tibor emlékeztetett: március 11-én rendelték el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot. Ennek az óriási mennyiségű adatnak az áttekintéséhez idő kellett – hangsúlyozta a főügyész.

Arra a kérdésre, hogy ennyi idő, két hét elég lehetett-e a vagyon kimenekítésére offshore cégeken keresztül, azt válaszolta: „objektíven nem volt olyan helyzetben” Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni.

Olvasói sztorik