NB I

Borkai: 40 százalék az ETO esélye

A polgármester szerint befektetők lennének, ám licenc nélkül ők sem tehetnek semmit a klubért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtök este Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Győr polgármestere „állja az ütéseket” a 3 menet Havas Henrikkel című műsorban, a SportKlub televízió stúdiójában. A legfontosabb téma természetesen a Győri ETO FC sorsa, a klub a Quaestor-botrány kirobbanása után került súlyos helyzetbe.

Borkai a műsor felvételén elmondta: negyven százalék esélyt lát arra, hogy sikerüljön megmenteni a csapat számára az életet jelentő licencet. Befektetők már lennének, ám licenc nélkül ők sem tehetnek semmit a klubért – írják a műsor előzetesében.

Havas megemlítette, hogy többen – például a másodedző – is elhagyták a klubot. Borkai szerint ezekre a lépésekre lehetett számítani, érthető, ha egy – nem is olyan régen érkezett – munkatárs továbbáll, mert nem érzi biztosítottnak a jövőjét.

– Nagyon pozitív dolog viszont, hogy az összes játékos azt mondta, kitartanak a bajnokság végéig – nyilatkozta Borkai. Egy másik kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy „kevesen vannak már ezen a hajón, sokan ugrálnak lefelé”. Bár többször felvetődött, hogy nincs pénz az egyesület kasszájában, tudomása szerint a működéshez, valamint az utánpótláscsapatok utazásához szükséges összegek rendben vannak jelen pillanatban.

– A licenc megtartása a legfontosabb történet – jelentette ki a Borkai Zsolt. Ha nincs meg a licenc, akkor vége a dalnak a futballcsapat számára. Sok ember aláírása kell ahhoz, hogy ezt a jogi kérdést rendezni lehessen és a kérdést a befektetői pénzek sem oldják meg. – Három nagyon komoly befektető is jelentkezett Angliából, Olaszországból és Magyarországról is. Itt a licencjog megtartása a gond, a jog az ETO FC Kft-nél van, hiába érkezik valaki sok pénzzel, nem teheti meg… Van olyan befektető, aki opcionálisan is megvásárolná, de ehhez is kell az ügyész engedélye, a tulajdonos aláírása – mondta a sport- és városvezető a SportKlub kamerái előtt.

Havas Henrik azon kérdésére, hogy a műsor felvételének időpontjában hány százalék esélyt lát a licenc megtartására, Borkai negyvenet mondott.

A 3 menet Havas Henrikkel szorítójában Borkai Zsolt beszélt még a 2024-es olimpiáról és a stadionokról is. A teljes interjút csütörtökön 19.30-tól láthatják a SportKlub műsorán!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik