NB I

Teszik tovább a dolgukat a győriek

Szasa Sztevanovics sportigazgató elmondta, könnyebb dolga volt egy büntetőnél, mint most az ETO élén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egyre nehezebb helyzetben van a Győri ETO, hiszen a Quaestor-botrány miatt elfogyott a pénz a klubkasszából, a játékosok fizetésére sincs fedezet. A csapat gyengélkedik, de még kitart, Miriuta László vezetőedző Budapestről ingázik, viszont egyre feszültebb. A gazdasági társaságnál zajlik a csődeljárás, a jövő pedig erősen kérdéses. Ha a kilencven napos csődvédelem ideje alatt nem tudják rendezni az adósságokat, vagy megállapodni a hitelezőkkel, akkor indulhat a felszámolási eljárás, aminek jogerőre emelkedése automatikusan az NB I-es részvételhez szükséges licenc elvesztésével járna.

Szasa Sztevanovics sportigazgató a Digi Sport televízió csütörtök reggeli műsorában elmondta, hogy kapusként egy büntető előtt könnyebb helyzetben volt, hiszen akkor ötven százalék esélye volt a védésre, most azonban kisebb a sansza annak, hogy rendeződjenek a dolgok a háttérben. Úgy érzi, neki nem szabad felállnia, hiszen tizenegy éve van a klubnál, amelytől nagyon sokat kapott, és most vissza kell adnia valamit.

– A legfontosabb feladatom az, hogy hétről-hétre ki tudjunk állni a meccsekre. Üres a kassza, meg kell próbálnom pénzt szerezni. A munkám nem sokat változott, napi szinten kell beszélnem a játékosokkal, az edzőkkel, valamint a támogató vállalkozókkal. Sok vállalkozónak fontos az ETO, van, aki vállalta a takarítást, a másik a szállításban segít. A klub alkalmazottai dolgoznak, de ingyen végzik a munkájukat, és hisznek benne, hogy egyszer megint fognak kapni fizetést. Mindenkinek fontos, hogy az ETO továbbra is az NB I-ben játsszon.

A játékosok vállalták a szezont, de ha valaki menet közben úgy dönt, hogy nem játszik, akkor sem lesz gond, mert fiatalokkal pótolni tudják – ezt Mayer Milán Nyíregyháza elleni bemutatkozása is igazolja. A távozó román segédedzőket is sikerült pótolniuk az utánpótlásból. Sztevanovics beszélt a Miriuta kontra Vörösbaranyi József ügyről is. A menedzser elnézést kért, amiért a masszőrszobában járt, és a sportigazgató a távozását meglebegtető vezetőedzővel is tisztázta a dolgot.

– Kedden beszéltem Miriuta Lacival, aki továbbviszi a csapatot, ahogy a játékosok is edzenek továbbra is. Kedden voltam az öltözőben, megértették, hogy most nincs fizetés, senki nem jelentkezett, hogy holnaptól nem akar dolgozni.

Olvasói sztorik