NB I

Győri ETO: irány a harmadosztály

Szerdán jelentik be, hogy a Quaestor-botrány miatt csődbe jutott klub az NB III-ban folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Borsinformációi szerint szerdán bejelentik: a Quaestor-botrány miatt csődbe jutott Győr a következő idényben az NB III-ban szerepel majd.

Győr polgármestere, a MOB elnöke, Borkai Zsolt április elején még arról beszélt, hogy jogi kiskapukon keresztül próbálják megmenteni a 2013-ban bajnoki címet nyert együttest. A terv az volt, hogy a Rába ETO teremlabdarúgó-csapatát működtető, önálló gazdasági társaságba viszik át az NB I-es csapat játékosait és indulási jogát, a több száz millió forintra rúgó tartozást pedig jó magyar szokás szerint hátrahagyják.

A Bors értesülései szerint ez a forgatókönyv nem azért nem valósul meg, mert Borkaiék belátták, mennyire erkölcstelen megoldás, hanem azért, mert nem találtak olyan befektetőt, aki az új, terheitől megfosztott focicéget hajlandó lett volna Tarsoly Csabához hasonló mértékben pénzelni.

Domanyik Eszter, a helyi polgármesteri hivatal kommunikációért felelős vezetője a napilapnak elismerte, hogy szerdán bejelentés várható, ám annak pontos témáját nem tudta megmondani. Mindenesetre a Bors úgy értesült, a kialakult helyzetben az ETO és a városvezetés belátta, hogy a profi futball fenntarthatatlan. Emiatt a csapat nem adta be az NB I-re és az NB II-re a licenckérelmét. A harmadosztály indulási jogával a versenybizottság foglalkozik, ám a testület kedden ülésezik, akkor derülhet ki, hogy a csődeljárás alatt álló egylet az NB III-hoz szükséges kritériumoknak megfelel-e. És persze ott van még a kérdés: kik alkotják majd azt a csapatot?

Az MTK elleni vereség után Miriuta László edző tudatta, nála többé nem rúg labdába Rudolf Gergely. Az okról senki nem szólt, a napilap azonban megtudta: a múlt héten a tréner szót váltott a támadóval arról, miként képzeli a jövőjét. A csatár valamit félreértett, szó szót követett, azóta Rudolf sérült…

Olvasói sztorik