NB I

Az MLSZ egyeztet a szurkolókkal

Bánki Erik megerősítette, hogy hajlandóak a párbeszédre a drukkerekkel a kártyarendszerről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Talán a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is belátták, hogy a szurkolói kártyarendszer miatt elmaradó ultracsoportok nélkül egyrészt kevesebben járnak a mérkőzésekre, másrészt a meccsek hangulata sem az igazi. Bánki Erik, az MLSZ csütörtökön egyhangúlag újraválasztott elnökségi tagja a PécsiÚjság.hu érdeklődésére megerősítette azt az információt, miszerint egyeztetést kezdeményeznek a szurkolókkal és a klubokkal. Leszögezte, a névre szóló belépők rendszere megmarad, kisebb módosításokra azonban sor kerülhet.

A baranyai portál értesülése szerint a MLSZ-nél is gőzerővel keresik a megoldást, miként lehetne növelni a nézőszámot. A drukkereket képviselő Szurkolói Iroda nemrég arról adott hírt, egyeztetések kezdődtek több megyei jogú város polgármesterének közreműködésével a szurkolói kártya rendszeréről. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezt annyiban pontosította, hogy „a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében” folytatnak párbeszédet a klubokkal, a szurkolókkal, valamint a társadalmi csoportok képviselőivel.

Bánki Erik, az MLSZ csütörtökön egyhangúlag újraválasztott elnökségi tagja a PécsiÚjság.hu érdeklődésére megerősítette, hogy sor fog kerülni a tárgyalásokra. Hozzátette ugyanakkor, a szurkolói kártya bevezetésének egyik legfontosabb eredménye, hogy a rendszer elindítása után semmilyen rendbontás nem volt a honi stadionokban. Mindemellett egyetlen esetben sem igazolódtak azoknak a félelmei, akik attól tartottak, illetéktelen kezekbe kerülhetnek a szurkolók személyes adatai.

– Az ultrák távolmaradása óta viszont a valódi meccshangulat sokaknak, személy szerint nekem is hiányzik – fogalmazott a mohácsi politikus. – Az érintett szurkolók a bojkottal saját magukat rekesztették ki a stadionokból, azt szeretnénk, hogy a tárgyalások eredményeképp közösen találjunk olyan megoldásokat, amelyek révén elő tudjuk segíteni a jószándékú, csapatukért a helyszínen szorítani akaró drukkerek visszatérését. Azonban a névre szóló belépők rendszere mindenképpen megmarad, ebből az MLSZ nem kíván engedni, de kisebb módosítások elképzelhetők.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik