NB I

Továbbra is kell a kártya

Tavasszal is csak szurkolói regisztrációval lehet meccsre menni az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdai tájékoztatása szerint továbbra is csak szurkolói kártyával látogathatók a hétvégén folytatódó OTP Bank Liga mérkőzései.

Sipos Jenő szóvivő az MTI-nek kifejtette: a szurkolók a tavaszi idényben is kizárólag a klubok által kiadott szurkolói kártya, vagy az MLSZ által kibocsátott futballkártya birtokában válthatnak belépőt a bajnoki találkozókra. Hozzátette: az egyetlen kivételt a Videoton hazai mérkőzései jelentik a stadion felújítása miatt.

A tájékoztatás szerint eddig 140 ezer szurkolói kártyát váltottak ki, a tavaszi idény végére az MLSZ szeretné elérni a 170 ezres számot. A szóvivő arra kérte a szurkolókat, aki csak teheti, előre váltsa meg a jegyét, hogy még véletlenül se alakuljanak ki tumultusok a bejáratoknál.

Sipos felhívta a drukkerek figyelmét arra, hogy aki még nem váltotta ki a szurkolói kártyáját, az egyrészt az MLSZ, másrészt a klubok honlapján kaphat teljes körű tájékoztatást. Kiemelte, a kártyákkal minden mérkőzés látogatható, de mindig a rendező sportszervezet dönti el, hogy egy adott mérkőzésen a szurkolókat hol – vagyis a hazai, a vendég-, vagy a semleges szektorban – helyezi el. Ezt minden mérkőzés esetében a rendőrségi előírások, a biztonsági szempontok, valamint a várható nézőszám befolyásolja.

A szóvivő beszélt arról is, hogy az MLSZ hamarosan megkezdi a belépők árusítását a magyar válogatott március 29-i, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szintén csak szurkolói kártya birtokában lehet jegyet venni. Jelezte, az MLSZ által kibocsátott futballkártya elkészítése néhány percet vesz csak igénybe, és Budapesten a Bálna kereskedelmi-kulturális centrumban váltható ki.

Olvasói sztorik