NB I

Már a válogatotthoz is kártya kell

Akinek nincs szurkolói kártyája, nem láthatja a helyszínen a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a SportKlub televízió csütörtök esti, Beszólás című műsorában elmondta, hogy a november 14-i, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre (helyszín: Fradi-stadion) már csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni.

A szövetség illetékesei bíznak benne, hogy telt ház lesz a mérkőzésen. Állítólag eddig már 88 ezren váltották ki a szurkolói kártyát. Sipos hozzátette: az MLSZ által biztosított futballkártya továbbra is ingyenes.

A szóvivő hangsúlyozta: a törvény előírása szerint kötelező a névre szóló jegyértékesítés, ez teszi szükségessé a kártya is, amely elsősorban kényelmi szolgáltatóeszköz, másodsorban biztonsági eszköz.

https://www.youtube.com/watch?v=zCBHor3QhOg

A bukaresti Európa-bajnoki selejtező, illetve a kilátásba helyezett UEFA-büntetés is szóba került a műsorban.

– Megérkezett az UEFA értesítése a román-magyar mérkőzéssel kapcsolatban. Jelen pillanatban folyik az adatok begyűjtése és a válaszlevél megfogalmazása. Voltak kint biztonsági szakemberek, ellenőrök, és a szurkolóktól, illetve egyéb csatornákon is jönnek az információk. Ezek alapján készül a szakértői csoport által a válaszlevél, és majd meglátjuk a továbbiakat. Jelenleg itt tartunk, bízunk benne, hogy elfogadják a válaszlevélben megfogalmazottakat. Ezen a mérkőzésen rengeteg ellenőr volt az UEFA részéről is, figyeltek és jegyzeteltek is rendesen, tehát elég vaskos jelentések születtek. Jövő csütörtökön tárgyalja majd az ügyet az európai szövetség – mondta Sipos Jenő.

Az MLSZ illetékese szerint a Romániába látogató magyarok többsége szenvedélyesen, de normálisan, rendesen szurkolt.

Olvasói sztorik