NB I

Elutasítják a szurkolói kártyát

A Haladás Szurkolói Kör felkérte Csányi Sándort, hogy azonnali hatállyal függessze fel a rendszer bevezetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás Szurkolói Kör közleménye

A Szurkolói Iroda elmúlt évben több alkalommal próbálta észérvekkel meggyőzni az MLSZ illetékeseit a Szurkolói Kártya bevezetésének problémáiról. Sajnos egyszerűen az észérveket az MLSZ illetékesei nem akarták tudomásul venni és most erőből kívánják szeptember 15-től bevezetni a szurkolói kártyát. A Haladás ultracsoportja, a Green White Army már egyértelműen kinyilvánította jövőbeni szándékát, amelyben egyértelműen elutasítja a szurkolói kártyát.

A Haladás Szurkolói Kör ezúton csatlakozik a Szurkolói Kártya bevezetését elutasítók közé, ugyanis jelen formájában egy kidolgozatlan, koncepció nélküli megoldásnak tarjuk. Valószínűsíthetően olyan személyek dolgozták ki a jelen értelmetlen rendszert, és akarják ráerőltetni a valódi szurkolókra, akik VIP-jeggyel vagy egyéb ingyenes formában jártak mérkőzésekre az elmúlt években, és fogalmuk sincs a valós szurkolói igényekről és elvárásokról.

Úgy gondoljuk, hogy az MLSZ illetékeseinek alapvetően a magyar foci felemelkedésével, a szurkolók megfelelő színvonalú kiszolgálásával összefüggő alapvető feltételek megteremtésével kellene foglalkozniuk. Egy ilyen kidolgozatlan rendszer bevezetésével láthatóan az amúgy is csökkenő szurkolói létszám tovább fog sorvadni. A jelenlegi beléptető rendszerek alulméretezettek, és a klubok részére sem biztosítottak a szurkolói igények kiszolgálásához szükséges műszaki feltételek.

Az is nyilvánvaló tény, hogy a Szurkolói Kártya a jelen helyzetben nem egységesen van bevezetve, mert vannak csapatok, amelyek felmentést kaptak. Ebből is egyértelműen látható, hogy a rendszer kidolgozatlan! Az MLSZ részéről ötletelések hangzottak el az elmúlt hónapokban. Amikor végre kezdtek észbe kapni, hogy komoly gondok vannak, akkor gyorsan kitalálták az MLSZ Szurkolói Kártyát, de igazából ezen kártyának sem tudják a valós hasznosságát.

Egy Szurkolói Kártyának akkor van értelme, ha az tényleg a szurkolók kiszolgálását segíti elő, nem pedig hátráltatja, nehezíti, vagy esetleg ki is zárja a mérkőzéseken való részvételt. Elfogadhatatlannak tarjuk, hogy kizárólag Szurkolói Kártyával rendelkező személyek látogathatják a mérkőzéseket!

A Haladás Szurkolói Kör jelen formában feleslegesnek tarja a Szurkolói Kártya bevezetését és felkéri Csányi Sándor elnök urat, hogy azonnali hatállyal függessze fel a rendszer ilyen szintű erőből történő bevezetését.

A Haladás szurkolói, valamint az ország valamennyi szurkolótábora kész minden olyan megoldásban partner lenni, amely a szurkolók kiszolgálását segíti elő és további szurkolókat csábít a lelátóra, azonban ezt az erőből történő teljesen értelmetlen megoldást elutasítja!

Haladás Szurkolói Kör

Olvasói sztorik