Nemzetközi foci

Máris bezárják a Fradi-stadiont

Ötvenezer eurós büntetéssel, és zárt kapus mérkőzéssel sújtotta az UEFA a magyar klubot a szurkolói miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében a Rijeka elleni, idegenbeli Európa Liga-mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások, valamint tiltott jelképek használata miatt a Ferencváros ötvenezer eurós – megközelítőleg 15 és fél millió forintos – büntetést kapott, valamint soron következő nemzetközi tétmérkőzését hazai pályán zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

A Ferencvárosi TC minden jogi lehetőséget és egyéb, rendelkezésre álló eszközt megragad arra, hogy bizonyítsa, évek óta küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen és a klub nem rasszista, nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg.

A Rijeka elleni büntetés kapcsán a klub részletes indoklást kér az UEFA-tól, ezt követően pedig egy személyes meghallgatást szeptemberre, ahol Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és nemzetközi sportjogászok fogják képviselni a Ferencvárost. Itt részletesen elmondják, hogy milyen küzdelmet folytat és vív a klub a kirekesztés ellen, bemutatják a kampányokat, az elért eredményeket, beszámolnak arról, milyen egyéb lépéseket tett, és melyekre készül. Az FTC igyekszik meggyőzni az UEFA-t, hogy tévesen ítéli meg a klubot.

Mint ismert, a Fradit korábban, a Sliema Wanderers elleni EL-mérkőzést követően is megbüntette az UEFA. Akkor húszezer eurós (több mint hatmillió forintos) pénzbüntetést, valamint szektorbezárást rótt ki az európai szövetség. A nemzetközi szervezet indoklásában akkor is szurkolói rasszista megnyilvánulások, illetve tiltott drapériák használata szerepelt – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik