NB I

Súlyos büntetés a DVTK-nak

Szurkolói rigmusok miatt szektorbezárással büntette a diósgyőri klubot az UEFA.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecenben rendezték a Diósgyőr és a máltai Birkirkara Európa Liga-selejtezőjének első meccsét. A felhangzott szurkolói rigmusok miatt szektorbezárással büntette a DVTK-t az UEFA – írja a klub honlapja.

Az alapvetően sportszerű hangulatú találkozón felhangzott két olyan rigmus, amely miatt büntetett az európai szövetség. Az egyik az MLSZ-ben dolgozók nemi identitását firtatta, a másik pedig a máltaiakat kapcsolta egy magyarországi etnikumhoz.

Ezért a miskolci klub a soron következő hazai Európa Liga-meccsén nem nyithatja ki a Nagyerdei Stadion B5, B6 és B7 szektorait. Mivel a következő mérkőzést Nyíregyházán játsszák, a büntetés az ottani körülményekhez alkalmazkodva lép hatályba.

A szektorbezárás nem csak azt jelenti, hogy bevételtől esik el a DVTK, hanem azt is, hogy ezzel csökken a nyíregyházi stadion befogadóképessége, és előfordulhat, hogy emiatt néhányan lemaradnak a Litex Lovecs elleni visszavágóról.

Ezzel az UEFA ismét nyomatékosan hangsúlyozta, hogy nem tűr semmilyen kirekesztő magatartást, legyen szó nemi identitásról, felekezeti vagy etnikai hovatartozásról.

A DVTK ismételten kéri a szurkolókat, hogy töröljék repertoárjukból a kirekesztő rigmusokat, mert a következő alkalommal az már stadionbezárást is eredményezhet!

Olvasói sztorik