NB I

A fradisták a szkenner ellen voksolnak

A szurkolók több mint fele nem ért egyet a vénaszkenner alkalmazásával; a tábor hiányzik a stadionból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros C-középnek nevezett csoport látogatja a Fradi-meccseket, nem bojkottál, de nem azért, mert elégedett lenne a jelenlegi vezetéssel. Ők azok, akik azt szeretnék, ha a kecske is jóllakna, meg a káposzta is megmaradna, nemrég kérdőívet készítettek, amelynek eredményeit most publikálták.

A kérdőívet 7275-en töltötték ki. Bár a minta nem tekinthető reprezentatívnak (nem volt előzetes információ az alapsokaságról, illetve nem volt biztosított mindenki számára a mintába kerülés egyenlő esélye), a válaszadók magas száma arra feltétlenül alkalmas, hogy a vélemények irányát, a közhangulatot megfelelő mértékben le lehessen mérni – írja az Index.

A válaszadóknak az új stadion meccshangulatáról, a vezérszurkolók által irányított csoportokról (a „táborról”) és annak felelősségéről, a vénaszkenner szükségességéről, a vezetők megfelelő döntéseiről, a politikáról mint a sportban tényező elemről, a faji, vallási, etnikai hovatartozás védelméről, az idegenbeli buszos utaztatásról és a Fradi Security megítéléséről kellett nyilatkozniuk.

A válaszokból pedig az alábbi következtetéseket vonták le.

– Az új stadion meccshangulata elmarad a várttól, a szurkolók egybehangzó véleménye szerint egyrészt a futballmeccs nem lehet színház, másrészt – ebben mutatkozott a legnagyobb egyetértés – hiányzik a tábor a stadionból.

– Az új stadion nem vonzott be több nézőt, a bérletesek átlagosan 3, a nem bérletesek 0,5 meccset láttak az eddigi hazai négyből.
– Azok, akik tavaly gyakran jártak meccsre, átlagosan 1,5 hazai meccsen voltak az eddigi 4-ből, akik pedig ritkán jártak ki, 0,5 mérkőzésen voltak ott átlagban.

– A válaszadók 63%-a azért nem jár meccsre, mert nincs hangulat, nincs ott a B-közép, 20 százaléka a magas jegy- és bérletárakat említette. Vagyis a távolmaradás elsősorban nem anyagi okokkal, hanem élményhiánnyal magyarázható.

– A minta 5%-ának tetszik nagyon az új Groupama Aréna, 51%-nak egyáltalán nem

– A futballmeccs nem színház felvetéssel a válaszadók 62%-a teljesen egyetértett, 8 egyáltalán nem.

– 78%-nak nagyon hiányzik a tábor, 3%-nak pedig egyáltalán nem.
– A kint maradt szurkolók felelősségének megítélésében jobban megoszlott az átlag,

– 17% szerint nagyon nagy a felelőssége

– 22% szerint egyáltalán nincs.

Jelentős véleménykülönbségek vannak a vénaszkenner megítélését illetően is.

– 56% egyáltalán nem ért egyet vele,

– 13% érzi a szükségességét.

– Minél idősebbek a válaszadók, annál inkább úgy gondolják, hogy jó döntéseket hoznak a vezetők, de az 50 év felettiek is átlagosan 3-as osztályzatot adtak erre, akárcsak a bérletesek, illetve azok, akik szerint a sasnál való Újpest elleni meccs nézésben a tábornak és a vezetőknek is volt felelőssége.

– A szurkolók életkortól, bérletbirtoklástól, illetve a felelősség kérdésének megítélése szempontjától függetlenül döntő mértékben elutasítják azt az új gyakorlatot, hogy az idegenbeli budapesti mérkőzésekre közös buszozással lehet csak eljutni.

– Ami a Fradi Security munkáját illeti, 47% egyáltalán nem elégedett, és csak 5% igen.

A szurkolók a régi hangulatot hiányolják az új stadionban is. Ennek kapcsán kiemelendő, hogy a mostani bérletesek közül 92% járt régebben is intenzíven meccsekre, ergo önmagában az új stadion nem csalogatott be új bérleteseket a meccsekre.

Olvasói sztorik