NB I

A Fradi-szkennerről írnak Amerikában

A Washington Post terjedelmes cikkben foglalkozik Ferencváros beléptetőrendszerével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már az Egyesült Államokban is téma a Ferencváros csapatánál működő beléptetési rendszer. Mint ismert, a Fradinál a klubkártya kiváltásához tenyérlenyomatot is vesznek a szurkolóktól, s csak a vénaszkenner használata után léphetnek be a mérkőzések előtt a Groupama Arénába.

A Washington Post még szerdán közölt egy cikketa vénaszkennerrel kapcsolatban. Megjegyzi, a klub ezzel kíván harcba szállni a huligánok ellen, akik reagálva a szigorított beléptetésre, tüntetőleg távol is maradnak a mérkőzésektől. A szerző hozzáteszi, a fenti beléptetéssel az is kiszűrhető, hogy a bérletesek esetleg továbbadják szezonjegyeiket, hiszen minden egyes beléptetésnél azonosítja a rendszer a kártya tulajdonosát.

A lap szerette volna megszólaltatni a meccsekre tüntetőleg nem járó fanatikusokat is, ám azok nem akarták vállalni arcukat a nyilvánosság elől – utóbbi kapcsán a cikkben is szó esik róla, hogy a tüntetőcsoportok rendre eltakarják arcukat, vagy éppen retusálják azt a fényképeken.

A cikk végén kiderül, a jelenlegi beléptetési procedúra kilencven perc alatt képes megtölteni a 22 ezer férőhelyes stadiont – ennyi idő szükséges, míg a szurkolók bejutnak a létesítménybe a 36 kapun keresztül.

Olvasói sztorik