NB I

Háborognak a debreceni szurkolók

Aki kiment a Videoton elleni Ligakupa-meccsre, az úgy nyomorgott, mintha telt ház lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Videotont fogadta a Ligakupában szerdán a DVSC-TEVA a Nagyerdei Stadionban. A mérkőzést 3-2-re a Székesfehérvár nyerte. A szurkolóknak nem csak a meccsen történtek és Andó-Szabó Sándor sípmester tevékenysége (három tizenegyest fújt be a Videoton, egyet a Debrecen javára) szolgáltatott beszédtémát. Sokan zúgolódnak amiatt, ahogyan fogadták őket a Nagyerdei Stadionban – számol be a Dehir portál.

A mérkőzésre érvényesek voltak a szezonra megváltott bérletek, ám a drukkerek azzal szembesültek, hogy nem ülhetnek oda, ahová a bérletük szól. Ennek az oka az volt, hogy a stadion közel harminc szektorából mindössze kettőt nyitottak ki a mérkőzésre, egyet a pálya jobb, egyet a bal oldalán.

A meccsre ugyan csak ezer néző ment ki, mégis volt olyan bérletes, aki mire eljutott az egyik szektorba – ahová egyébként a bérlete szól –, ott már nem talált ülőhelyet. Ekkor leült a családjával a szomszédos szektorba, onnan viszont elküldték a biztonságiak. Azt mondták nekik, a pálya túloldalán lévő nyitott szektorban még van hely. Amikor a drukker szóvá tette, hogy akkor kívülről meg kell kerülniük az egész stadiont, hiszen belül nem tudnak átmenni, keresetlen szavakkal kiosztották őt a gyermekei előtt.

– A DVSC–Videoton meghirdetett meccsre szerettem volna eljutni a családommal mint bérletes – írta a lapnak. – Tíz éve van bérletünk, négy darab, de olyan magatartással szembesültem, hogy ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem. Mi az, hogy két szektort nyitnak ki, a többi le van zárva?! Ott álltunk, mert nem volt hely leülni. Nem tudom, hogy ilyen hozzáállással hogy várják, hogy ez a húszezer férőhelyes stadion megteljen, ha azt a kevés embert sem becsülik meg, aki eddig hűséges volt hozzájuk és eljárt a meccsükre. Ráadásul volt annyi biztonsági őr, mint egy megtelt stadionban, és nem beszéltek valami szépen az állva maradt szurkolókkal! Sokan otthagytuk a meccset a méltatlan helyzet miatt. Szégyellje el magát a vezetőség! – zárul a pórul járt drukker panasza.

Az ügyben a Dehir.hu megkereste a DVSC Futballszervező Zrt-t. Szilágyi Sándor cégvezető röviden kommentálta a helyzetet. „Van egy biztonsági előírás, ezt a klubnak be kellett tartani” – mondta. Mivel utalt arra, hogy ezt az előírást a rendőrség szabja meg, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult a lap magyarázatért.

Dobó Dénes sajtószóvivő úgy nyilatkozott, „a mérkőzés normál biztonsági kockázatú találkozó volt, a rendőrség a külső biztosítást látta el. A sportrendezvény szervezője és rendezője javasolta, hogy a stadion bizonyos szektorait ne nyissák meg. A rendőrség ezt a javaslatot elfogadta. A belső biztosítás vonatkozásában egyéb kérdésekkel a sportesemény megrendezéséért felelős céghez forduljanak!” Ezt ugyebár már megtette a lap, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetőjének nyilatkozatát pár sorral feljebb olvashatták.

Egy dolog egészen biztos, legalább négy bérletes szurkolóját szerda este elveszítette a Loki.

Olvasói sztorik