NB I

Négy büntető volt a rangadón

A házigazda Debrecen 3-2-re kikapott a Videotontól a negyeddöntő első meccsén.
Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Videoton FC 2-3 (1-2)
Debrecen, játékvezető: Andó-Szabó
DVSC: Verpecz – Jovanovics, Brkovics, Morozov, Korhut – Mihelics (Wittrédi, 74.), Varga J., Szakály P. – Balogh N., Tisza (Sidibe, 64.), Bódi (Sós B., a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Videoton: Horváth T. – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval – Luijckx (Trebotics, 52.), Simon Á. – Álvarez (Pajac, a szünetben), Oliveira (Kovács I., 72.), Heffler T. – Ivanovszki (Feczesin, 79.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Mihelics (tizenegyesből 37.), Sidibe (89.), illetve Álvarez (tizenegyesből 9.), Ivanovszki (tizenegyesből 31.), Feczesin (tizenegyesből 93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Debrecen erős kezdőcsapattal, a Videoton pedig a szintén jelentős játékerőt képviselő második sorával játszott a Ligakupa negyeddöntőjének szerda esti első mérkőzésén.

A nyolcadik percben Korhut Mihály veszélyes lövését, majd az ismétlést is blokkolták a vendégek a tizenhatoson belül. Az ellentámadás végén Morozov szabálytalansága miatt Ivanovszki a földre került, a jogosnak tűnő büntetőt pedig Álvarez értékesítette (0-1). A 14. percben Szakály Péter lövését Horváth Tamás vetődve védte. A harmincadik percben Oliveira lövése eltalálta a közvetlenül előtte álló Morozov kezét, a bíró hibázott, mert ezért is büntetőt adott, amit Ivanovszki váltott gólra (0-2).

A 36. percben Jovanovics közeli fejesét Heffler Tibor fejjel hárította, de az idő előrehaladtával egyre rosszabb ítéleteket hozó játékvezető erre is büntetőt adott kezezés miatt. A debreceniek részéről Mihelics állt a labda mögé, és ő sem hibázott (1-2).

Az 55. percben Brkovics lőtt ígéretes helyzetből a kapu mellé, három perccel később Tisza Tibor még nagyobb ziccerbe került, de a fehérváriak blokkoltak, a 63. percben pedig Balogh Norbert közeli lövését védte Horváth Tamás. A Debrecen az egész második félidőt mezőnyfölényben játszotta végig, de a 89. percig kellett várni az első akciógólra: Jovanovics passzát Sidibe gurította az üres kapuba.

A hazaiak a hajrában kétszer is büntetőt reklamáltak kezezés miatt, de a játékvezető inkább a vendégeknek ítélte meg a harmadik tizenegyest a 91. percben, amikor Jovanovics mellett Pajac a földre került. Feczesin a meccs negyedik büntetőjét is berúgta, így a Videoton 3-2-re nyert.

Edzői értékelések

Kondás Elemér, DVSC: – Visszahoztuk a mérkőzést. Hallottam, hogy itt is és ott is volt helyzet, de azt gondolom, hogy nekünk óriási helyzeteink voltak. Ők eljöttek kétszer és csináltak két tizenegyest, utána eljöttek harmadszor és csináltak egy harmadik tizenegyest is. Nekünk megvoltak a lehetőségeink a kapussal szemben, voltak százszázalékos helyzeteink. Nagyon szép második gólt lőttünk, amikor teljesen kijátszottuk őket. Érdekes tizenegyeseket kaptunk, de a játékvezetőről ne beszéljünk, mert nem is lehet. Akadtak pontatlanságok a játékunkban, de a második félidőt szinte végigtámadtuk, és rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk. Ezeket nem jól használtuk ki, ebben javulnunk kell. A helyzeteink ugyanígy megvoltak az Újpest és a Puskás Akadémia ellen is. A Haladás ellen nem voltak, ahhoz képest a csapat óriásit javult. Az ikszet megérdemeltük volna, ilyen körülmények után is.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. Azok a meccsek, amelyeken több büntető is van, mindig furák, de szerencsére sikerült három gólt rúgnunk, ez nagyon fontos, úgyhogy jó eredményt értünk el a mai napon. Nagyon elégedett vagyok a játékosaink teljesítményével, nagyon jó csapatot sikerült idegenben legyőznünk. Tudtuk, hogy a Debrecen nagyon jó, bőven voltak helyzetei, ahogyan nekünk is. Ebből most mi jöttünk ki jobban, de a fiúknak nagyon kemény munkájuk van ebben.

A negyeddöntő keddi eredményei

Pécsi MFC-Matias – MTK 0-1 (0-1) Tudósítás itt!

Bp. Honvéd – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0) Tudósítás itt!

Ferencvárosi TC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 7-1 (5-0) Tudósítás itt!

A visszavágókat április 21-én, kedden rendezik.

Olvasói sztorik