NB I

Rutinos játékosokat keres a Pápa edzője

Lengyel Ferenc elmondta: anyagi és szakmai megfontolásból távoznak a korábbi alapemberek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly változások történnek a Lombard Pápa együttesénél. Kenesei Krisztián távozását napok óta tényként kezeli a hazai sportmédia, a rutinos csatár már korábbi csapatával, a Vasassal készül, de a veol.hu hétfői információi szerint több korábbi alapemberre sem számít a továbbiakban a klub. Lengyel Ferenc vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére megerősítette, Kenesei, a nyolc éve Pápán futballozó Tóth Gábor, valamint Marián Sluka, Faggyas Milán, Andrei Florean és Benkő Krisztián is távozhat.

– Vannak olyan játékosok a csapatban, akik már nem edzenek velünk. Ez közös döntés volt a tulajdonossal. Két héttel ezelőtt alakítottuk ki ezt az álláspontot, és azóta tartjuk magunkat ehhez – kezdte Lengyel Ferenc. – Két oka van a döntésünknek, és minden játékosnál különböző százalékban esett latba ez a két dolog: az egyik az anyagi megfontolás, a másik pedig a szakmai ok. Ha nevesíteni akarom a játékosokat, akkor Kenesei Krisztián, Tóth Gábor, Marian Sluka és Faggyas Milán szabadon távozhat, Andrei Florean és Benkő Krisztián pedig nem is jött vissza Pápára. Személyekre lebontva nem szeretném elemezni ezeket a labdarúgókat, nem lenne korrekt. Ez egy közös álláspont volt a tulajdonossal, valakinél az anyagi megfontolás, valakinél pedig a szakmai volt hangsúlyosabb.

Az említett labdarúgók személyében komoly alapemberek távoznak, viszont eddig csak négy fiatal érkezőt jelentett be a klub, de az edző elárulta, hogy melyik posztokra keresnek még embereket.

– Több tervünk is volt, eddig ez a négy fiatal érkező valósult meg. Természetesen látjuk a keret gyengeségeit, és továbbra is keressük azokat a rutinosabb, sokat megélt játékosokat, akár itthonról, vagy pedig külföldről, akik tudnak segíteni abban a nehéz harcban, amit folytatunk. Jobbhátvéd, támadó középpályás és csatár posztra szeretnék még igazolni. Ez az időszak folyamatos egyeztetésekről, tárgyalásokról szól, de egyelőre nincs olyan fejlemény, amiről be tudnék számolni – mondta Lengyel Ferenc.

Olvasói sztorik