NB I

Nagyon komoly változások Pápán

Kenesei, Sluka, Florean és Benkő is távozik az élvonalban kiesőjelöltnek tartott Lombard FC-től.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A téli átigazolási időszakban vélhetően jelentős játékosmozgás lesz a Lombard Pápa csapatánál. A távozók közül a legnagyobb név kétségkívül az egykori 29-szeres válogatott Kenesei Krisztián, aki a klubvezetés engedélyével már leendő csapata, a másodosztályban a feljutásért küzdő Vasas edzéseit látogatja. A 38 éves csatár a Veszprém Megyei Naplónak elmondta, ő maga kezdeményezte a Lombardnál a szerződése felbontását, és ugyan a klubváltással kapcsolatos papírok még nincsenek elrendezve, nagy valószínűséggel a Vasasban folytatja pályafutását.

– Egy játékos érzi, amikor az edző nem számít rá teljes mértékben – indokolta a szakítást a rutinos futballista. – Lengyel Ferenc vezetőedző nem úgy számol velem a csapatnál, mint korábban például Mátyus János vagy Kovács László. Harmincnyolc évesen már nem engedhetem meg magamnak, hogy a padot koptassam, és úgymond csak lopjam az időt. Ezért jeleztem Bíró Péter tulajdonosnak, hogy távozni szeretnék, ő pedig rendkívül korrekt módon viszonyult a kérésemhez. Megkaptam az engedélyt, hogy a Vasassal edzhessek, már csak a papírmunka van hátra a klubváltáshoz. Az elsődleges cél most az, hogy a Vasas feljusson az élvonalba, és erre reális esély van. Érzem magamban az erőt és a motivációt a folytatásra, ha nem így lenne, nem fogadtam volna el ezt a lehetőséget

Keneseinek egyébként másfél éves szerződést kínáltak az angyalföldiek. A veol.hu információi szerint még legalább öt labdarúgó távozik Pápáról. A szakvezetés nem számol a nyáron szerződtetett Andrei Florean, Benkő Krisztián, Faggyas Milán és Marian Sluka, valamint az évek óta Pápán futballozó Tóth Gábor játékával.

Olvasói sztorik