NB I

Tóth Gábor pohara félig tele van

A Lombard védője optimista, mert alsóházi riválisaik többségével hazai pályán játszhatnak tavasszal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai pályán bajnoki meccsen több mint egy éve veretlen Ferencváros ellen nem lehettek vérmes reményeik a pápaiaknak péntek este, az élvonal 17. fordulójának nyitómeccsén. Természetesen bizakodtak a pontszerzésben, amire csak hibátlan védekezéssel lett volna esélyük. Ennek megfelelően rendületlenül tömörültek, olykor a saját ötösükön belül, de egy rossz tolódás és egy véleményes tizenegyes, ellenfelük kapuja előtt pedig a balszerencse megfosztotta őket a döntetlentől.

A lefújás után a Lombard védelmének oszlopos tagja, Tóth Gábor elmondta, hogy a nehézségek ellenére pozitívan értékeli az őszi időszakot, és azt is elárulta, mi ad számukra okot az optimizmusra a tavaszt illetően.

– Szinte végig állták a sarat a Fradi ellen, hogy nézett ki mindez belülről?
– Sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat, viszont a második félidő bizakodásra ad okot, ha a jövőben hasonló küzdelemmel fogunk játszani, akkor akár az erősebb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt – kezdte Tóth Gábor.

– A második felvonásban sem volt sok helyzetük, viszont ami adódott, az elég komoly volt. Egy-két gól talán benne maradt a csapatban…
– Igen, volt jó lövésünk, akadt egy-két lehetőségünk, talán ha kicsit higgadtabbak vagyunk elöl, akkor gólt érhettünk volna el. Volt egy tizenegyes-gyanús jelenet is, de igazándiból nem ezen múlt.

– A Fradi-pálya talaja már hetek óta elég gyatrának tűnik kívülről. Belülről milyen?
– Engem meglepett, hogy ilyen minőségű a pálya itt, az új stadionban. Nehéz volt rajta menni, mert egy kicsit sáros volt, ez eléggé megnehezítette a futást.

– Régi motorosnak számít Pápán, nehezebb és szebb időszakokat is megélt. Ezt az őszt hogyan értékeli?
– Úgy gondolom, a körülményekhez képest pozitív, hogy ennyi pontot tudtunk szerezni, és jelenleg nem vagyunk kiesőhelyen. Ami a tavaszt illeti, bizakodásra adhat okot, hogy a tabella hátsó felében lévő csapatok szinte mindegyikével hazai pályán fogunk játszani. Még egyszer mondom: az őszt a nehézségek ellenére pozitívan értékelem.

Olvasói sztorik