NB I

A tavaszi példát követné

Tóth Gábor az előző idényben gólt lőtt a Debrecennek, és most is bízik a jó szereplésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Napra pontosan öt hónappal ezelőtt, március 24-én találkozott egymással legutóbb a DVSC és a Pápa. A bajnoki aranyérem felé veretlenül menetelő hajdúságiak a várakozásoknak megfelelően 2-0-s előnybe kerültek hazai pályán, amikor hirtelen feltámadt a kiesés elkerüléséért küzdő Lombard FC, és Tóth Gábor, valamint Jose Benko góljaival egyenlített. 2-2 lett a vége, amellyel a dunántúliak vélhetően vasárnap, az OTP Bank Liga ötödik fordulójában is kiegyeznének, bár az egy ponttal a rossz rajtjuk miatt nem sokra mennének.

A pápaiak péntek reggel indulnak, és Hajdúszoboszlón éjszakáznak a vasárnapi, debreceni mérkőzés előtt. Biztos nem lesz ott Horváth Levente, akinek a Ferencváros elleni mérkőzésen megsérült a bokaszalagja. Rehabilitációja jól halad, és jó esetben már a Pécs elleni, hazai találkozón újra pályára léphet.

A Rangadó.hu érdeklődésére a pápaiak 25 éves jobbhátvédje, Tóth Gábor úgy vélekedett, elsősorban a gyenge hazai teljesítményük okozza a várakozásoknál rosszabb szereplést.

– Felkészültek a debreceni feladatra?
– Nem lesz könnyű meccs, az biztos! Abban reménykedtünk, hogy az Európa Ligára jobban koncentrálnak a debreceniek, de a Bruges elleni, csütörtöki első mérkőzés nem úgy sikerült nekik, ahogy tervezték. Tavaly is döntetlent játszottunk a DVSC otthonában, idén is szeretnénk meglepetést okozni – szögezte le a Rangadó megkeresésére Tóth Gábor.

– Tavaly a kiesés elleni küzdelem, idén pedig a rossz rajt miatt fontos a debreceni vizit…
– Leginkább a hazai meccsek miatt nem sikerült a rajt, hiszen gólnélküli döntetlent játszottunk a Pakssal, aztán kikaptunk az MTK-tól. De azt megelőzően például az első fordulóban, a Videoton ellen is tudtunk pontot szerezni. Négy forduló alatt két gólt rúgtunk, leginkább ezzel van a baj, de nehéz ezt megmondani, hiszen csapatjátékról van szó. Tavaly sem rúgtunk sok gólt, de voltak egy-nullra megnyert meccseink. Lehet, hogy a szerencse megfordult, de remélem, nem sokáig!

– Látták a Debrecen csütörtöki meccsét?
– Biztosan mindenki nézte, hogy kivel kerülhet szembe a vasárnapi mérkőzésen, bár a DVSC-nek meglehetősen bő kerete van. Nehéz felkészülni belőlük, nagy a variációs lehetőségünk, nekünk viszont sajnos nem olyan nagy. Egy nappal korábban indulunk, ez a debreceni és a miskolci meccsek esetében bevett szokás. Mindenképpen pozitívum, az már kevésbé, hogy a televízió-közvetítés miatt megint nagy melegben kell játszanunk. Elég nehezen viseljük a hőséget… Nem könnyű, de ki kell bírni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik