NB I

Négy gól a négyszázadikon

A Ferencváros 4-1-re győzött a Pápa ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 4-1 (2-1)
Albert-stadion, 4000 néző. Játékvezető: Németh Á.
FTC: Jova – Grúz (Orosz M., 80.), Klein, Sváb – Jovanovics, Gyömbér (Csukics, 70.), Böde, Józsi – Alempijevics, Máté J., Somalia (Gárdos, 83.). Edző: Détári Lajos
Pápa: Szűcs L. – Horváth L., Balogh B. (Tóth G., 76.), Rodenbücher, Németh M. – Quintero, Maróti, Arszics (Fellai, a szünetben), Szabó O. – Seye, Simon A. (Dóczi, 64.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: Józsi (6., tizenegyesből 17.), Klein (68.), Máté J. (73.), illetve Maróti (9.)
Kiállítva: Rodenbücher (16.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A Ferencváros kezdett aktívabban, és Józsi György szép szabadrúgásgóljával már a hatodik percben vezetést szerzett. Igen ám, de egy komikus találattal szinte azonnal egyenlített a Pápa: egy szabadrúgás után Böde Dánielről a tizenhatoson belül Seyéhez pattant a labda, lövését Jova Levente a kapufára tolta, a kipattanót viszont Maróti Béla a hálóba bombázta (1-1).

Nem lehetett nem észrevenni, hogy Németh Ádám játékvezető nagyon megfújta a hazai pályát az FTC-nek: negyedóra elteltével második sárga lappal kiállította Rodenbücher Istvánt, és tizenegyest adott a fővárosiaknak, amelyet Józsi gólra váltott (2-1). Érdekesség, hogy a büntető előtt Németh Milán mellett esett el Jovanovics, nem Rodenbücher mellett. Ő állítólag szövegelésért kapta a második sárgát… Somalia a 35. percben Máté János hajszálpontos passzát három méterről az üres kapu helyett az égbe lőtte! Szinte fizikai lehetetlenség volt, de sikerült neki. Az első félidő jelentős részében emberelőnyben futballozó FTC ugyan többet birtokolta a labdát, de egyáltalán nem volt több helyzete.

A második felvonásban aztán nyomasztóvá vált a hazaiak fölénye, a pápaiak szinte egyáltalán nem tudtak ellentámadásokat vezetni. A 68. percben Józsi passzát Klein lőtte a kapuba, ezzel végérvényesen eldőlt a meccs, de kisvártatva jött a ráadás: a 73. percben Máté János bebombázott egy 22 méteres szabadrúgást (4-1). A játék képének megfelelő eredmény született, a Ferencváros ezzel talán némileg lemossa a szégyenletes tavaszi, Pápa elleni 0-2-t. Szűcs Lajos, a Lombard kapusa most védett négyszázadik alkalommal az NB I-ben, de ha a bíró nem sújtja csapatát durva tévedésekkel, valószínűleg nem kap négy gólt.

– Elég jól, dinamikusan kezdte a meccset a Ferencváros, majd kapott egy elkerülhető, peches gólt. Ez végül nem nyomta rá a bélyegét a továbbiakra, mert a csapat ott folytatta, ahol elkezdte – értékelte a találkozót a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – A tizenegyesről annyit, hogy szerintem sem volt testi kontaktus Jovanovics esetében, de később Somáliát elütötték, tehát a játékvezető egy büntetőt megadott, ami kétes, egyet viszont nem, ami egyértelmű volt, lehet mondani, hogy egalizált. A pápai játékos fegyelmezetlensége miatt emberhátrányba kerültek a vendégek, ez nem a bíró hibája. Türelmesen játszott a Fradi, s felőrölte ellenfelét. Hazai pályán egy négy-egyes sikert nem nagyon kell megindokolni, a kritika és a türelmetlenség az első és a második meccsnek szól a közönség részéről. A pontrúgások kiválóak voltak, a két szabadrúgás védhetetlennek bizonyult, pedig Szűcs Lajos a legjobb kapusnak számít Magyarországon. A csapat átalakult, az építkezési folyamat pedig mindig több időt vesz igénybe. Ez a siker megalapozhatja a jövő heti derbi hangulatát, nagyon optimista vagyok, bízom benne, hogy Újpesten is győzni tud a Ferencváros!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik