Hírek

Új fejezetet nyitottak

Pápán nem elemezték a múlt hibáit, és a jól sikerült felkészülés után győzelemmel kezdtek.

Kapcsolódó cikkek

Megnyerte az újév első tétmérkőzését a Pápa! A Lombard FC a Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén a Kaposvári Rákóczi FC otthonában nyert 1-0-ra, a csereként beállt Tóth Gábor góljával. A bakonyiak öröme nem lehet teljes, hiszen Rodenbücher Istvánt kiállítás, Tóth Bencét vpedig sérülés miatt vesztették el, a győztes gól szerzője a Rangadó.hu érdeklődésére mégis azt vallja, hogy sikerülni fog a bennmaradás az OTP Bank Liga jelenlegi utolsóelőtti helyezettjének.

– Győztes meccs, győztes gól! Remek kezdés…
– Az első félidő leginkább a küzdésről szólt, a középpályamunka volt előtérben. A második felvonásban már többet birtokoltuk, többet járattuk a labdát, és helyzeteink is inkább nekünk voltak. Ezek alapján megérdemelt a sikerünk – mesélte a Rangadó megkeresésére Tóth Gábor.

– A győzelem vezéráldozattal járt, Tóth Bence kiesése mekkora érvágás?
– Biztosan nagy veszteség, hiszen olyan posztra jött, amelyre nem nagyon van más a keretben. Bízunk benne, hogy meg tudja oldani az edző, esetleg egy másik játékrendszerrel. Érezni fogjuk a hiányát, de a keret alkalmas arra, hogy pótoljuk őt.

– A kaposvári meccs tekinthető éles főpróbának a bajnoki folytatás előtt?
– Ez már nem éles főpróba, hanem tétmeccs volt, hiszen a Ligakupát is komolyan vesszük, és úgy is álltunk hozzá. Látszott az idény eleji forma a játékunkon, de amikor egyenlő létszámban voltunk, mi uraltuk a játékot, sőt még a kiállítás után is voltak lehetőségeink.

– Jól kezdték a bajnokságot, de a folytatás rosszul sikerült. Mi volt ennek az oka?
– Ezt nem elemeztük részletesen, hiszen menetközben edzőváltás történt, és Bene Ferenc nem nagyon foglalkozott az előtte történtekkel, új fejezetet nyitott a csapatnál. Eleinte sajnos vele sem tudtunk nyerni, de a jól sikerült felkészülés alapján szerintem joggal bízunk benne, hogy bennmaradunk.

– Nem voltak edzőtáborozni. Alaposan próbára tette a csapatot az időjárás?
– Egy-másfél hét volt, amikor talán akadályozta egy kicsit a munkát, egy-egy edzőmeccs elmaradt, amúgy kegyes volt az időjárás. Elég kemény felkészülésen vagyunk túl, reméljük, ez ki is jön a bajnokságban. Fokozatosan egyre erősebb ellenfelekkel játszottunk edzőmeccseket, és belelendültünk a játékba. Szeretnénk a bajnokságra is átvinni a jó formát.

Tóth Bencét műteni kell
A pápaiak új játékosa a Kaposvár elleni Ligakupa-mérkőzés első félidejében ütközött az ellenfél egyik játékosával, és a szünetben le kellett cserélni. A fiatal középpályás bal térdében levált egy porc, ezért műteni kell. Előreláthatólag 4-6 hetet kell majd kihagynia mielőtt, újra edzésbe áll. További rossz hír a Lombard FC-nél, hogy Rodenbücher István kétmérkőzéses eltiltást kapott piros lapja miatt, így a visszavágón, illetve az esetleges elődöntő első mérkőzésén sem játszhat a Ligakupában.
Olvasói sztorik