Hírek

A Pápa szerzett előnyt Kaposváron

A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a vendég Pápa 1-0-ra nyert a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezető: Oláh
Kaposvár: Posza – Pavlovics, Zsók, Graszl, Jánvári (Haruna, 77.) – Horváth T. (Szedlak, 88.), Addo (Hegedűs, 51.) – Gujics, Kovács O. (Szafarics, 51.), Balázs B. – Ndiaye (Grumics, 58.). Edző: Sisa Tibor
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Németh M., a szünetben) – Horváth L., Farkas A. – Lovrencsics (Arszics, 85.), Tóth B. (Gyömbér, a szünetben), Quintero (Inutile, a szünetben) – Szilágyi (Tóth G., 66.). Edző: Bene Ferenc
Gólszerző: Tóth G. (75.)
Kiállítva: Rodenbücher (63.)

A Cseri úti műfüves pályán lejátszott találkozón gólnélküli első félidőt követően hamar emberhátrányba került a vendégcsapat, ám egy szögletet követően Tóth Gábor jól eltalált lövésével győzni tudott – tudósít a somogyiak honlapja.

Az első játékrész nem sok izgalmat hozott, jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. A Rákóczi volt valamivel veszélyesebb egy Pavlovics-helyzet révén. A szünet után a csereként beálló Grumics harcolt meg egy előrevágott labdáért, s miután megszerezte azt, Rodenbücher már csak lerántani tudta őt a tizenhatos előterében. Oláh játékvezető kiállította a Pápa középső védőjét, Szafarics szabadrúgását pedig Szűcs Lajos öklözte a mezőnyben. Jelentős mezőnyfölényben játszott ezt követően a Rákóczi, gólt azonban a Pápa ért el egy szögletet követően. A védők által kifejelt labda Horváth Leventétől a leshatáron kilépő Tóth Gábor elé került a jobb oldalon, aki öt méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban próbált egyenlíteni a Rákóczi, Sisa Tibor edző védő helyett csatárt küldött a pályára, ám nagyobb helyzetig nem sikerült eljutnia csapatának, így a Pápa várja előnnyel a két hét múlva esedékes visszavágót.

– Az első félidőben jól játszott a csapat, helyzetekig is eljutottunk – értékelt Sisa Tibor. – A másodikban emberelőnybe kerültünk, és akkor kellett volna még többet tennünk a győzelemért. Ez valamiért elmaradt, és az ellenfél szerzett gólt egy jól eltalált lövésből. Gratulálunk a Pápának, és igyekszünk levonni a mérkőzés tanulságait.

Korábban
Diósgyőri VTK-Videoton FC 0-2 (0-1)
Kedden játszották
MTK Budapest – Kecskeméti TE 2-2 (0-1)
Február 28. kedd
MVM Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA, 16.30
A visszavágókat március 7-én rendezik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik