Hírek

Torghelle góllal debütált a Videotonban

A Videoton a télen szerződtetett Torghelle Sándor, valamint Nemanja Nikolics góljával 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Diósgyőri VTK-Videoton FC 0-2 (0-1)
Miskolc, 5500 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Farkas III B. (Rados, a szünetben) – Vadász (Vági, a szünetben), Gal, Nagy T., Frizoni – Arze, Abdouraman (Sekour, 69.), Fernandez, Luque – Tisza T. (Gallardo, 56.), Seydi. Edző: Benczés Miklós
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki (Apostolopoulos, 85.) – Oliveira (Gyurcsó, 65.), Mitrovics (Polonkai, 58., Jeff Silva, 60.), Sándor Gy., Tóth B., Gosztonyi (N. Nikolics, 69.) – Torghelle. Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Torghelle (25.), N. Nikolics (92.)

Lüktető, helyenként élvezetes mérkőzést játszott a Diósgyőr és a Videoton, a csapatok gyors akciókat vezettek. Az első gól mégis rögzített szituációból született. A 24. percben a székesfehérváriak első szögletét Felipe Oliveira ívelte be a baloldalról közvetlenül a kapu elé, Farkas III Balázs kapus nem jött, Torghelle Sándor pedig középről, alig két méterről fejelt a bal alsó sarokba. A Honvédtól érkezett csatár első tétmérkőzésén lépett pályára fehérvári színekben. A házigazdák hiába támadtak, nem tudtak egyenlíteni, a legközelebb egy szöglet után kerültek a gólhoz, Luque beadását követően Abdouraman öt méterről fejelt, de középre tartó labdáját Tujvel kapus magabiztosan fogta.

A szünet után is fordulatos volt a játék, a sok csere sem nagyon lassította a két csapatot. Érdekesség, hogy a Videotonból Polonkai Attila egy rossz belépőt követően két perccel becserélését követően már jöhetett is le sérülés miatt. A csereként beálló Nemanja Nikolics a 81. percben eldönthette volna a meccset és akár a párharcot is, de ziccerben kiugorva laposan Rados kapusba lőtt. Bő tíz perccel később azonban már nem hibázott, Gyurcsó Ádám jobb oldalról érkező beadását követően állította be a 2.0-s végeredményt.

Korábban
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Kedden játszották
MTK Budapest – Kecskeméti TE 2-2 (0-1)
Február 28. kedd
MVM Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA, 16.30
A visszavágókat március 7-én rendezik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik