NB I

Sluka: Örülök, hogy itt lehetek

A 35 éves szlovákiai középpályás nem gondolta, hogy még egyszer pályára léphet az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard FC számára szombaton, a Videoton otthonában veszi kezdetét az új bajnoki szezon. A pápaiak kerete jelentősen megváltozott a tavaszihoz képest, hiszen nagyon sokan távoztak, akiket pótolni kellett. Az előző szezon rutinos labdarúgói közül csak Csizmadia Csaba, Kenesei Krisztián, Szűcs Lajos és Tóth Gábor maradt, érkezett viszont Waltner Róbert, valamint a 35. születésnapját éppen kedden ünneplő Marián Sluka.

A szlovákiai középpályás korábban két időszakot is töltött Zalaegerszegen, illetve a Haladás és a Siófok színeiben is játszott. A Rangadó.hu megkeresésére mesélt az eddigi tapasztalatairól és terveiről is.

– Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek. Remélem, úgy tudok teljesíteni, ahogy a szurkolók és a vezetőség is elvárja, és nem okozok majd csalódást. Nem gondoltam volna, hogy még egyszer pályára léphetek az NB I-ben – kezdte Marian Sluka.

– Hogy érzi magát az új klubjánál?
– Még csak egy edzőmérkőzésen léptem pályára, hiszen mindössze tíz napja vagyok itt. Eddig csak pozitívumot tudok mondani mindenről. Az edző fiatal, de nagyon felkészült, az egész stáb profi. Az utolsó felkészülési meccsen jól mozgott a csapat és egy nagyon jó szlovák ellenfelet sikerült legyőznünk. Vannak régi ismerősök a csapatnál. Kenesei Krisztián például nagyon jó barátom, néhány éve még a Haladásban játszottunk együtt. Szűcs Lajost, a csapat kapusát is jól ismerem. Maga a város is tetszik, különösen, hogy nincs messze Zalaegerszegtől, így gyakran tudok majd hazamenni.

– Nagyon átalakult a Pápa kerete. Viszonylag kevés a rutinos játékos; felkészült rá, hogy esetleg vezető szerephez jut a csapatban?
– Úgy érzem, készen állok, és mindent meg fogok tenni, ezt meg tudom ígérni. A vezér szerepét szerintem Kenesei Krisztián fogja betölteni, illetve Szűcs Lajos, de mindenki hozzá fogja tenni a maga tudását, ebben biztos vagyok.

– Mire lehet képes a Pápa a következő szezonban?
– A vezetőség szerint még lesznek erősítések. A célunk a biztos bennmaradás kiharcolása. Remélem, tudunk úgy szerepelni, hogy ezt minél előbb biztosítsuk.

Olvasói sztorik