NB I

Nem lettek világsztárok a pápaiak

Kenesei Krisztián combsérüléssel bajlódik, a Nyíregyháza ellen még biztosan nem lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Öt forduló után a hetedik helyen áll az élvonalban a Lombard FC, amely legutóbb hazai pályán a Győri ETO ellen játszott gól nélküli döntetlent. A pápaiakat a szezon előtt sokan leírták, hiszen rengeteg játékos eligazolt a klubtól, és sokáig úgy tűnt, nem sikerül megfelelően pótolni őket. Mátyus János vezetőedző azonban gatyába rázta az átalakulóban lévő gárdát, a Videoton elleni pofon után hazai pályán legyőzték a Ferencvárost, és azóta sem szenvedtek vereséget.

Az első négy fordulóban rendre a kezdőcsapatban kapott helyet a pápaiak rutinos támadója, a 37 éves Kenesei Krisztián, aki az ETO elleni összecsapást sérülés miatt volt kénytelen kihagyni.

– Van egy izombeszakadás a combhajlítómban, amit még a Dunaújváros ellen szedtem össze – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Kenesei Krisztán. – Meg lett ultrahangozva, és még van benne egy kis vér, úgyhogy eddig nem igazán edzettem, csak kocogtam egy kicsit. Nem tudom, mi lesz ebből, de szerintem ez a hétvége még kimarad. A válogatott szünet utáni, MTK elleni meccsre viszont százszázalékos szeretnék lenni, de ezt még Mátyus Jánossal meg kell beszélnem.

– Öt forduló után a hetedik helyen áll a Pápa. Mit szól a szezonrajthoz?
– Mindenki kiesőjelöltnek titulált minket, ehhez képest ott vagyunk a hetedik helyen. Szereztünk nyolc pontot, szerintem nagyszerű a rajtunk. Nyilván a helyén kezeljük a dolgokat, nem kiálltjuk ki magunkat világsztár csapatnak, de büszkék vagyunk rá, hogy szereztünk nyolc pontot. Nyertünk kétszer, elértünk két döntetlent, és igazából az első fordulóban kaptunk ki egy jó Viditől, amely eddig minden meccsét megnyerte. Még mi sem álltunk akkor össze, most viszont kezd a csapat összeállni, nyilván előrejátékban még kell javulnunk, de szerintem jó úton halad a csapat. Úgy gondolom, hogy elégedett lehet mindenki.

– Ön gondolta volna a szezon előtt, hogy így sikerülhet a rajt?
– Titkon reménykedtem, hogy azért nem pofozógépek leszünk, és szerencsére nem is így történt. A Videoton elleni vereség után legyőztük a Ferencvárost, és a Fradi ellen nyerni mindig nagy dolog. Utána megvertük a Kecskemétet is, amely riválisunknak volt kimondva. Következett két döntetlen az újonc Dunaújváros és az ETO ellen, úgyhogy szerintem ez egy egész jó kis történet, főleg úgy, hogy négy meccse veretlenek vagyunk. Ez egy jó dolog, és erre abszolút lehet építkezni.

Olvasói sztorik