NB I

A biztos bennmaradás a cél

Kenesei Krisztián számára eleinte fura volt, hogy jó barátja, Mátyus János kezei alatt kell dolgoznia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alapos változásokon esett át a Lombard Pápa csapata. A tavalyi szezon 12. helyezettjének vezetőedzőjévé egy hónappal ezelőtt Mátyus Jánost nevezték ki, aki korábban az NB III-as REAC-ot irányította. Nem csak a szakmai stábban történtek jelentős változások, hiszen rengeteg játékos távozott a klubtól, aminek következtében az utóbbi hetekben jöttek-mentek a próbázók, több futballista már alá is írt, azonban még mindig nem alakult ki a végleges keret. Nincs tehát könnyű helyzetben az új edző, de a pápaiak rutinos támadója, Kenesei Krisztián a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy a régi játékosoknak is nehéz volt megszokniuk az új helyzetet.

– A hétvégén játsszuk az utolsó felkészülési meccsünket, és szerintem jól haladunk – kezdte Kenesei Krisztián. – Voltak változások, amelyeket még meg kell szoknia a gárdának, de úgy gondolom, hogy most már egész jól állunk. Meglátjuk, majd az első bajnoki fogja eldönteni, valójában hogyan is nézünk ki.

– Mennyire nehezítette meg a felkészülést a nagy jövés-menés és a sok próbajátékos?
– Nem egyszerű, az biztos. Igazából a vezetőedzőnek volt nehéz megszoknia a nagy jövés-menést, hogy nem egy kész csapatot kapott. Kicserélődött tizenkét ember, és nekünk, régebb óta itt lévő játékosoknak is nehéz volt, de nyilván Mátyus Jánosnak volt a legnehezebb ehhez hozzászokni, és így dolgozni.

– Az edzőmeccseken mutatottak alapján a csapat játéka kezd kialakulni?
– Ezt is nehéz megmondani, mert eddig még nem volt kialakult csapatunk, jöttek-mentek a próbajátékosok. Talán szombaton lesz az első olyan meccs, amikor az a kezdő léphet pályára, amely körvonalazódni látszik. Nehéz volt így bármilyen meccset játszani, mert négy-öt ember mindig cserélődött a felkészülési találkozókon.

– Milyen trénert ismert meg Mátyus János személyében? Milyen az új vezetőedzővel dolgozni?
– Érdekes a helyzet, mert Janival mi több mint húszéves barátságot ápolunk. Ellenfelek voltunk sokáig, a válogatottban pedig társak, és tényleg nagyon jó a viszonyunk. Nekem fura volt a szituáció az első edzéseken, de aztán megbeszéltünk mindent. Nagyon jó dolgozni vele, és úgy gondolom, hogy felkészült edzőről van szó. Fura ezt mondani, de tényleg így látom. Nincs olyan régóta a pályán, de jó dolgokat akar megvalósítani. Nyilván ehhez a csapat is kell, de úgy érzem, hogy jó lesz vele együtt dolgozni, illetve már most is jó.

– Mit vár az előttünk álló szezontól? Mire lehet képes a Pápa?
– Megmondom őszintén, hogy nehéz erre válaszolnom, mert nagyon sok játékos távozott, és tényleg jöttek-mentek itt az emberek az utóbbi hetekben. Nem akarok senkit lehangolni, de a biztos bennmaradást kell kitűznünk célul. Jó lenne persze a középmezőnyben végezni, de ahogy most látom, a biztos bennmaradást kell megcéloznunk, hiszen nagyon sokan elmentek, és egy új csapatot kell építeni.

Olvasói sztorik