NB I

Magyar fiatalokkal erősítenének

Hétfőn megkezdte a felkészülést az immár Mátyus János vezetőedző által irányított Lombard FC.

Kapcsolódó cikkek

Mezőkövesden edz Kulcsár Kornél
A Rangadó.hu korábban már beszámolt róla, hogy a Haladás játékosa, Kulcsár Kornél a következő szezont az NB II-es Mezőkövesd csapatánál töltheti. Legfrissebb értesülésünk szerint a két klub között még mindig nem született meg az egyezség, de a játékos a szombathelyiek engedélyével keddtől már a borsodiaknál fog edzeni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első edzésen 14 mezőnyjátékos és három kapus vett részt, számukra másfél órás gyakorlást vezényelt Mátyus János és Balogh László pályaedző. A vezetőedző mellett új játékosokra is szükség lesz, mivel az előző évad befejezését követően sokan távoztak Pápáról.

Kenesei Krisztián és Nagy Tamás engedéllyel maradt távol. Németh Milán, Eszlátyi István, Orosz Márk, Présinger Ádám és Nagy Sándor is búcsút intett, mostanra pedig biztossá vált, hogy Lazar Arszics, Youssef Sekour, Kulcsár Kornél, valamint Goran Marics is máshol folytatja pályafutását. Georges Griffithst több klub is szeretné a soraiba tudni, Szemán György klubigazgató szerint a Pápára való visszatérésére is van némi esély.

– Tavaly nyáron nagy létszámú, viszonylag erős keretet sikerült összeállítanunk, amiből már télen távoztak néhányan. Az várható volt, hogy a lejáró szerződésű játékosok többségét, illetve egy-két külföldi futballistát nem tudunk megtartani –– nyilatkozta a veol.hu oldalon Szemán György, aki hangsúlyozta, elsősorban magyar fiatalokat szeretnének igazolni, de ettől függetlenül érkezhetnek idegenlégiósok is.

A klubigazgató megjegyezte, bőséggel vannak labdarúgók, akikből válogathatnak, és minden bizonnyal 8-10 új igazolásra lesz szükségük. Ezek közül legalább három-négy futballistának vezéregyéniségnek kell majd lennie. Hozzáfűzte, tapasztalataik alapján bíznak magunkban annyira, hogy képesek lesznek összerakni egy olyan ütőképes csapatot, amely elé célul tűzhetik ki a középmezőny elérését.

Mátyus János elmondta, nagyon szeret fiatalokkal dolgozni, viszont úgy gondolja, egy-két tapasztaltabb játékossal is meg kell erősíteni a keretet.

A papa-ma.hu oldalon Szemán György elárulta, Youssef Sekour jelezte, hogy szeretne visszatérni Marokkóba, Goran Marics pedig kérte a szerződése felbontását, a hírek szerint ő is Diósgyőrbe tart. Egyeztettek több klubbal – elsősorban a Győri ETO-val –, tehetséges fiatal játékosokról. Olyanokat keresnek, akik már rendelkeznek NB I-es múlttal, de jelenlegi csapatuknál kevés lehetőséget kapnak.

Olvasói sztorik