NB I

„Mindenkinek magába kéne néznie”

Kenesei Krisztán szeretne edző lenni, de még legalább egy évet érez magában futballistaként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal utolsó fordulójában a Magyar Kupa-győztes Újpest csapatát fogadja a Lombard Pápa. A hazai csapat a 13. helyen áll a tabellán, míg a vendégek a 12. pozíciót foglalják el. Igazi tétje már nincs a találkozónak – bár a kétpontos különbség miatt a helycsere még nem kizárt –, legfeljebb a szép búcsú lehet a motiváció. Ez akár Kenesei Krisztiánra is vonatkozhat, ugyanis a 37 éves támadót továbbra is szívesen látnák a Vasasnál, tehát nem elképzelhetetlen, hogy idén nyáron távozik Pápáról.

A Rangadó.hu megkeresésére a Lombard csatára elmondta, hogy egyelőre semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban, de egy évet még mindenképpen szeretne futballozni.

– Milyen állapotban van?
– Még nem tudom, hogy játszom-e. Sérült is voltam, ráadásul a héten mandulagyulladásom volt, ami még nem múlt el teljesen. De benne leszek a hétvégi keretben – kezdte Kenesei Krisztián.

– Mennyire elégedett az idei teljesítményével?
– Ha a gólokat nézem, akkor nem lehetek elégedett. A játékomat nézve, úgy érzem, voltak jó meccseim, és kevésbé jók. Balszerencsém is volt, mert ősszel megsérültem, meg kell operálni az ujjamat. Voltak magánéleti problémáim, és a család körül sem volt minden rendben. Az ősz végére rendeződött minden, megcsináltam a felkészülést, majd jól is kezdtem a tavaszt. Szűcs Lajos magasan a csapat legjobbja volt, de úgy érzem, tavasszal az első négy-öt meccsen én is kitettem magamért. Majd Diósgyőrben eltört a bordám, ez a legrosszabbkor jött.

– Ősszel a Pápa volt az NB I meglepetéscsapata. Tavasszal azért szerepeltek gyengébben, mert már nem fenyegette a csapatot a kiesés veszélye?
– Ősszel nagyon együtt volt a csapat. Jól játszottunk, és több meglepetést is okoztunk. Tavasszal elment jó néhány játékos. Voltak sérülések, kiállítások. Persze, sokszor szerencsénk is volt. Kaposváron a mérkőzés végén sikerült egyenlítenem, és Szűcs Lajos is nagyon jól védett. A Mezőkövesd ellen szintén a meccs végén egyenlítettünk, és Lajos akkor is parádésan védett. Lehetett volna sokkal jobb is a tavasz, de ezen már nem változtathatunk. Az őszi szezon után nem eresztettünk le, egyszerűen csak nem alakultak jól a dolgok. Annyi pozitívum van, hogy a csapat magabiztosan bennmaradt az első osztályban.

– Télen szárnyra kaptak olyan hírek, hogy szívesen visszacsábítanák Angyalföldre. Még mindig képben van a Vasas?
– A következő napokban sok minden eldőlhet. Egyelőre még nem beszéltem senkivel, majd meglátjuk, hogyan alakul a jövő. Ez most kicsit titokzatosan hangzik. Ami biztos, hogy abbahagyni még nem szeretném. Érzek magamban annyit, hogy legalább még egy évet játsszak. A motivációm megvan. Az alapozást is végigcsináltam. Különedzéseket végezetem egy bokszedzővel. Fizikailag teljesen rendben voltam. Azzal sajnos nem lehet előre kalkulálni, hogy el fog törni a bordám. Szeretnék jobb szezont, mint az idei, ez biztos.

– Tóth Bálint nyilatkozta Szűcs Lajos kapcsán, hogy őt negyven évesen nem lehet úgy meghajtani, mint a fiatalokat. Ön ugyannyit edz, mint a többiek?
– Volt olyan – amikor napi két edzés volt –, hogy csak egyszer kellett edzenem, de igazából nem szeretem kihagyni a gyakorlásokat. Ha egészséges vagyok, akkor mindent teljes intenzitással csinálok. Igaz, hogy harminchét éves vagyok, de nagyon jól érzem magam. Ezért sem szeretném abbahagyni a futballt.

– Gondolt már a futball utáni életre?
– Sok minden átfutott már az agyamon. Vannak megvalósítható terveim. Szívesen lennék edző, de ehhez előbb meg kell szereznem a szükséges licenceket, de más is érdekel a futballon belül.

– Mi a véleménye a magyar fiatalokról? Nem bántásként, de a fociban az a trend, hogy a húszévesek nyugdíjba küldik az idősebb játékosokat. Viszont Magyarországon ön, vagy Kabát Péter még mindig a legjobbak között van. Ez nem kritika a fiatalokra nézve?
– Talán egy hónappal ezelőtt beszélgettem Vladan Filipoviccsal, aki a menedzserem volt, és ő is azt mondta, hogy ez a fiatalokra nézve kritika. Egy barátom mondta a napokban, hogy nézzem meg Bajner Bálint nyilatkozatát. Engem felháborít, hogy egy olyan játékos minősíti a magyar labdarúgást, aki semmit sem ért el itthon. Ráadásul a német harmadosztályban játszik, ahol három gólt rúgott. Az ilyen fiataloknak talán magukba kéne nézniük először. És ez nem megbántás, de így nem lehet nyilatkozni. Ráadásul ő szombathelyi srác, és a Haladásról is nagyon csúnyán nyilatkozott, pedig a szombathelyi csapat nem szerepelt rosszul ebben a szezonban. Nyilván kellenének a jó fiatalok, hogy tovább tudjon fejlődni a sportág. A magyar foci nem a legjobb, de itt élünk. Ez a sportág még mindig érdekli az embereket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik