NB I

Létfontosságú volt a siker

Nagy Tamás élete első NB I-es gólja győztes találatnak bizonyult a Pécs ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 23. fordulójában megszerezte első tavaszi győzelmét a Pápa, miután hazai pályán 1-0-ra nyert a Pécs ellen. A találkozó egyetlen gólját Nagy Tamás szerezte, aki élete első NB I-es gólját ünnepelte, ami a legjobbkor jött a Lombard számára.

A Rangadó.hu megkeresésére a 26 éves védő elmondta, hogy csapatának égető szüksége volt a három pontra. Emellett kitért a Diósgyőr ellen szerzett őszi öngóljára is, ami éppen a pápai bemutatkozó mérkőzésén esett meg.

– Milyen volt a Pécs elleni találkozó?
– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a Pécs jó focit játszik, és idegenben elég jó eredményei voltak – kezdte Nagy Tamás. – Gondolok itt a Győr elleni meccsükre, vagy a debreceni fellépésükre, ahol csak egy tizenegyessel kaptak ki az utolsó percben. Számunkra csak a győzelem volt elfogadható, mindegy, milyen játékkal.

– Hogy emlékszik vissza a találatára?
– Egy jobboldali szabadrúgás után érkeztem a hosszú saroknál. Lazar Arszics odarúgta a labdát, ahová vártam, és a védőt megelőzve be tudtam talpalni a labdát.

– Az őszi szezonban már szerzett egy öngólt. Megviselte az a találat?
– Pont az volt a bemutatkozó meccsem Pápán, ráadásul az egykori csapatom ellen lőttem az öngólt. Senkinek nem kívánok ilyen debütálást. Két napig rágódtam a történteken, de utána továbbléptem. Szerencsére nem viselt meg a dolog. Már csak előretekintek.

– A Pécs elleni gólja volt az első találata az élvonalban. Jó tett a lelkének?
– Az NB I-ben még nem rúgtam gólt, kellett már nagyon. Annak külön örülök, hogy ezzel tudtuk megnyerni a találkozót.

– Méltóképpen megünnepelte a találatot?
– Nagy ünneplés nem volt. Természetesen gratuláltak a csapattársaim. Szerencsére most mindenki megnyugodott, kicsit fellélegezhetünk. Sikerült biztosítani a helyünket a középmezőnyben, és már a Videoton elleni meccsre készülünk.

– A Pápa sorsolása nem irigylésre méltó, hiszen a következő ellenfél a Videoton idegenben, majd a Győri ETO otthon.
– Az előző héten végig hangsúlyozták nekünk ezt a témát. Pont ezért is volt égető szükségünk a három pontra a Pécs ellen, mert a kiesés szempontjából könnyen bajba kerülhettünk volna. Szerencsére most kicsit megnyugodhatunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk pontokat szerezni a következő fordulókban.

– A Videoton elleni milyen mérkőzést vár?
– Jósolgatni nem szeretek, de az biztos, hogy nem feltartott kézzel megyünk oda. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból.

Olvasói sztorik