NB I

Ők az élvonal rosszfiúi

A pápai Tóth Gábort eddig tizenkétszer figyelmeztették, de van, aki csak öt lapot gyűjtött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Viszonylag sok, összesen 58 lapot osztottak ki a játékvezetők az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában. Nem egy találkozón több mint tíz figyelmeztető kártya villant a különböző fegyelmezetlenségek miatt.

Ennek apropóján a Rangadó.hu legújabb összeállításában annak járunk utána, vajon az elmúlt 22 forduló alatt kik gyűjtötték a legtöbb figyelmeztetést az élvonalbeli csapatoknál, kik számítanak az együttesek „kemény legényeinek”.

Tóth Gábor a legfegyelmezetlenebb

A Lombard Pápa játékosa, Tóth Gábor nevét eddig tizenkétszer jegyezték fel a játékvezetők az elmúlt fordulók során – érdekesség azonban, hogy pirosat egyszer sem kapott még az idei szezonban, csak sárga lapokat gyűjtött.

Tíz figyelmeztetés áll a Videoton brazilja, Paulo Vinícius neve mellett, és a ferencvárosi Muhamed Besics is ugyanennyi lapot kapott. Mindkét játékost kiállították már egy-egy alkalommal ebben a szezonban: Viníciust a Győr ellen küldték le azonnal, míg Besics a Puskás Akadémia ellen gyűjtött be két sárga lapot.

A Honvédnál Raffaele Alcibiade, Debrecenben pedig Lázár Pál számít kemény játékosnak, míg Pakson Fiola Attila nevét ismerik legjobban a bírók. Előbbi kettő jutott már a kiállítás sorsára, ám Fiolának eddig csak az ötödik összegyűjtött sárga után kellett eltiltás miatt hiányozni.

Játékos Csapat Össz Sárga Piros
1. Tóth Gábor Lombard Pápa 12 12 0
2. Paulo Vinícius Videoton 10 9 1
2. Muhamed Besics Ferencváros 10 9 1
4. Lázár Pál Debrecen 9 8 1
4. Raffaele Alcibiade Bp. Honvéd 9 8 1
6. Fiola Attila MVM-Paks 9 9 0
7. Pátkai Máté Győri ETO FC 8 8 0
7. Poór Patrik MTK 8 8 0
7. Simon Ádám Sz. Haladás 8 8 0
7. Drazen Okuka Kaposvár 8 8 0
11. Litauszki Róbert Újpest 6 6 0
12. Zoran Kostic/Futács Márkó Diósgyőr 6 5 1
12. Tamás Márk Puskás FC 6 5 1
12. Póti Krisztián Kecskeméti TE 6 5 1
15. Hegedűs Csaba/Harsányi Zoltán Mezőkövesd 5 4 1
15. Mohl Dávid Pécsi MFC 5 4 1

Pátkai Máté (Győr), Poór Patrik (MTK), Simon Ádám (Haladás) és Drazen Okuka (Kaposvár) sem kapott még piros lapot az OTP Bank Liga idei kiírásában, de azért a fegyelmezettség szobrát sem róluk fogják mintázni: mindannyian nyolc sárga lapot gyűjtöttek csapataikban, a kaposvári Okuka például az elmúlt öt bajnokiján ötöt.

Jóval fegyelmezettebb csapatok

Hat lappal rendelkeznek az Újpest, a Diósgyőr, a Puskás FC és a Kecskemét legdurvább labdarúgói, Mezőkövesden és Pécsen pedig csupán ötször villant a sárga, illetve a piros lap a legfegyelmezetlenebb játékosok esetében. Érdekesség, hogy közülük egyedül az újpesti Litauszki Róbert nem jutott a kiállítás sorsára, a többiek az öt, illetve négy sárga lapjuk mellé begyűjtöttek egy-egy pirosat is.

Olvasói sztorik