NB I

Az egész mezőny tiszteleghet a Honvédnak

A Rangadó.hu tavaszi tabellájából kitűnik, hogy a kispestiek remekül, a Fradi, illetve a Mezőkövesd pocsékul kezdte az évet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal a legfontosabb kérdésekben – bajnoki cím, kiesés – érintett csapatok szereplése szokott reflektorfénybe kerülni, pláne mostanság, amikor nem a bajnoki fordulók fele, csak 13 forduló áll a résztvevők rendelkezésére a téli szünetet követően.

A Rangadó.hu elkészítette az NB I-es tabellát az idei naptári évben eddig lejátszott négy forduló alapján. A számok egyértelműen alátámasztják, amit már eddig is sejtettünk: 2014 idáig leginkább a középmezőny csapatairól szólt!

Az eddigi négy kör nagy nyertese a Bp. Honvéd, hiszen háromszor nyert és csak egy döntetlent játszott. Az Újpest és a Puskás Akadémia elleni sikerek alkalmával kimondottan szép dolgokat is produkáltak a kispestiek, pedig a téli szerzemények közül egyelőre csak Emiliano Bonazzoli áll rendelkezésre, Arturo Lupoli és Ariano Navarro még nem játszott. George F. Hemingway tulajdonos a szünetben többször elmondta, hogy szeretnének ismét részt venni az Európa Liga-selejtezőben. Télen szinte mindenki megmosolyogta, most viszont már realitásként kell tekintenünk mondataira.

A tavasszal még szintén veretlen Debrecen eredményesen lépeget a bajnoki cím felé, de a vasárnapi, Videoton elleni rangadó kulcsfontosságú lehet a folytatást illetően.

Tabellánk harmadik helyén négyen tanyáznak: egy élcsapat, két középcsapat, és egy kiesőjelölt. Amíg a bajnoki címvédő győriek részéről visszafogottnak tűnik a hétpontos kezdés, addig az egyaránt komoly háttérproblémákkal küzdő Pécstől és Újpesttől kifejezetten dicséretes, nem beszélve a bennmaradásért Puskás Akadémiáról.

A táblázat további részében már csak olyan együtteseket találunk, amelyek az elmúlt négy bajnoki meccsükből legfeljebb egyet, vagy egyet sem tudtak megnyerni. A bajnoki címre hajtó Videotontól ez rendkívül szerény teljesítménynek számít – bár még így is van esélye az elsőségre –, és az Európa Liga-selejtezőt megcélzó Diósgyőrtől sem sok, a téli szünetben a kiesésre is esélyesnek bélyegzett Kecskemét részéről azonban megsüvegelendő.

A négypontos MTK egyelőre nem tud komoly lépéseket tenni a bennmaradás felé, a Fradi elleni örökrangadó megnyerése ellenére sem. A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál többször elmondta, hogy a dobogóra kerülés alapkövetelmény az új német edző, Thomas Doll felé, de még a bajnoki címről sem mondtak el. Ehhez képest még mindig nyeretlenek a bajnokságban tavasszal, és eddig ugyanúgy teljesítettek, mint a Pápa, illetve a sereghajtó Kaposvár. A somogyiak döntetlenekkel nem fognak megmenekülni a kieséstől, náluk csak a Paks, illetve a szép tavaszra vágyó, de eddigi egypontos teljesítményével a szakadék szélére kerülő Mezőkövesd szerepel rosszabbul.

A 22. forduló érdekességei közül a Videoton és a Debrecen – némi túlzással előrehozott bajnoki döntőnek titulált – rangadóját már említettük, de ezen kívül is lesznek még pikáns meccsek. Tavaszi tabellánk első helyezettje az utolsóhoz látogat; Benczés Miklós ellenfélként tér vissza Diósgyőrbe; megmérkőzik egymással a kiesőhelyen álló két csapat.

Hely Csapat M G D V P
1. Budapest Honvéd 4 3 1 0 10
2. Debreceni VSC-TEVA 4 2 2 0 8
3. Győri ETO FC 4 2 1 1 7
3. Pécsi MFC-Matias 4 2 1 1 7
3. Újpest FC 4 2 1 1 7
3. Puskás Akadémia FC 4 2 1 1 7
7. Videoton FC 4 1 2 1 5
7. Diósgyőri VTK 4 1 2 1 5
7. Kecskeméti TE 4 1 2 1 5
7. Szombathelyi Haladás 4 1 2 1 5
11. MTK 4 1 1 2 4
12. Ferencváros 4 0 3 1 3
12. Lombard Pápa Termál FC 4 0 3 1 3
12. Kaposvári Rákóczi FC 4 0 3 1 3
15. MVM Paks 4 0 2 2 2
16. Mezőkövesd Zsóry FC 4 0 1 3 1
Olvasói sztorik