NB I

Régóta nem látott pocsék széria

Utoljára tíz évvel ezelőtt fordult elő, hogy több, mint hat bajnokin maradt nyeretlen a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár hat bajnoki mérkőzés óta nem tudott nyerni az a Videoton. José Gomes csapata utoljára a Mezőkövesdet győzte le november elején. Azóta a Diósgyőr, a Haladás, a Pécs és a Paks ellen döntetlent ért el, a Fraditól és a Győrtől pedig hazai pályán szenvedett vereséget. Az ősszel még a tabella elején álló csapat ezzel a sorozattal már csak második a bajnokságban, és egyre távolabb kerül a hőn áhított bajnoki címtől.

A Rangadó.hu legújabb összeállításából kiderül, nagyon régen fordult már elő Székesfehérváron, hogy ilyen hosszú ideig nem nyert a Videoton az élvonalban.

Sousával is csak ötig tartott

Legutóbb 2012 őszén fordult elő, hogy hosszabb ideig váratott magára a Videoton-győzelem: szeptember 15-én a Diósgyőr elleni hazai 0-0-val kezdődött a Paulo Sousa irányította csapat hanyatlása, és öt fordulón keresztül tartott. Akkor is kikapott a Győrtől és a Fraditól, valamint az MTK is legyőzte, míg a Paks ellen döntetlent ért el. A 13 elveszített pont sokba került a szezon végén, hiszen a Debrecen tíz ponttal nyerte a bajnokságot a Vidi előtt.

Az ezt megelőző komolyabb győzelemínség 2011 áprilisában köszöntött be a Sóstói Stadionba: a Paks elleni 1-0-s vereséget követően a KTE és a Honvéd ellen is 2-2-t játszott, ám a 28. fordulóban már újra győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit a szezon végén bajnoki címet nyerő Mezey-csapat.

Szintén három meccsig tartott a „böjt” 2008 novemberében: a Vasas elleni 4-1-es vereséggel kezdte meg rossz sorozatát a Varga István vezette FC Fehérvár, majd Nyíregyházán és az Újpest ellen is csak döntetlenre futotta. A szezont a középmezőny elején zárta az együttes; 48 ponttal a hatodik helyen végzett.

2007 nem a Vidi éve volt

2007 őszén volt a mostanihoz hasonló a helyzet: a Marian Vlak vezette csapat hat meccs alatt csupán egyetlen pontot gyűjtött. A kilencedik fordulóban Győrött szenvedett 4-1-es vereséget, majd zsinórban a Paks, az Újpest és a Diósgyőr is legyőzte. A Debrecen elleni 0-0-s döntetlen ugyan megszakította a vereségek sorát, de a Siófok még odaszúrt egyet (0-1) a csapatnak a 14. fordulóban.

A 2007–2008-as bajnoki évben a rajt is gyengére sikerült Székesfehérváron: az MTK és a Honvéd ellen simán kikaptak Simek Péterék, és Kaposváron is csak egy ikszre futotta. Az egypontos rajt, illetve a hatmeccses nyeretlen széria sok szurkolónak okozott hiányérzetet a szezon végén: ötödik lett a csapat, négy pontra a dobogótól, és 12 ponttal lemaradva a bajnok MTK mögött.

2007 nem volt a Vidi éve: az esztendő tavaszát négy nyeretlen meccsel kezdte; kikapott Pécsen és a Kaposvártól, a Paks és a Vasas ellen pedig egy-egy pontot gyűjtött. Nyolc pontot veszített így zsinórban, ami a szezon végén a negyedik helyre lett volna elég a végül hatodikként záró együttesnek.

A bajnokságba került

Zsinórban három nyeretlen meccsre 2006 nyarán és tavaszán is volt példa a Videotonnál, 2005 őszét pedig három döntetlennel zárta, majd a tavaszt is pontosztozkodással kezdte – a 2005–2006-os idény bukdácsolós időszaka ismét sokba került a végelszámolásnál: az FC Fehérvár úgy lett harmadik, hogy mindössze négy ponttal gyűjtött kevesebbet a bajnok Debrecennél.

2005 áprilisának vége és májusának eleje között szintén négy találkozó maradt siker nélkül, ráadásul ebből háromszor vesztesen hagyta el a pályát. A 2004–2005-ös bajnokság is így indult akkor – három vereséggel és egy döntetlennel –, ráadásul az előző szezont is vereséggel zárta, így ötmeccses szériának lett vége augusztus végén – a szezont negyven ponttal fejezte be a nyolcadik helyen.

A ZTE foglalta keretbe

Utoljára 2003-ban fordult elő, hogy a mostaninál is pocsékabb formát mutatott a csapat: október végén Zalaegerszegen játszott 1-1-es döntetlent, amelyet nyolc vereség követett – közben a Győr és az MTK ellen azért egy-egy döntetlent is elért. A széria tavasszal a ZTE ellen zárult: 2-2-re végzett a Videoton, majd a következő fordulóban már Győrben aratott 4-0-s sikert. Tizenkét fordulón keresztül maradt győzelem nélkül a székesfehérvári klub, amelyre azóta sem volt példa. A hosszú sorozatnak köszönhetően lecsúszott a felsőházról, és végül a nyolcadik helyen zárt.

Olvasói sztorik