NB I

Tüntetésbe fulladt a rangadó

A Videoton továbbra is nyeretlen a tavaszi bajnoki szezonban, ezúttal a tizenegyest hibázó Győri ETO-tól kapott ki 1-0-ra.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Videoton FC – Győri ETO 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3500 néző. Játékvezető: Vad II
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira – Caneira (Oliveira, 87.), Sándor Gy. – Gyurcsó (N. Nikolics, 68.), Kovács I. (Nildo, 78.), Haraszti – Zé Luis. Edző: José Gomes
Győr: Kamenar – Svec, Had, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kalmár, Dudás (Martínez, a szünetben) – Rudolf G. (Andrics, 63.), Varga R. (Mevongou, 79.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Martínez (67.)
Kiállítva: Vinícius (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága furcsa döntést hozott pénteken: tárgyalás megtartása után megváltoztatta Paulo Vinicius fegyelmi büntetését, és a futballistát eltiltás helyett százezer forint megfizetésére kötelezte, úgyhogy játszhatott a Győr elleni rangadón. Az ötödik percben éppen az ő lövését védte Kamenar.

Az ETO csapatából Lipták Zoltán, Völgyi Dániel, Sztanisics és Djordjevics hiányzott. A 13. percben Dudás Ádám húszméteres lövését Calatayud kiütötte. A 23. percben Haraszti beadását Zé Luis fejelte mellé. Két perccel később Rudolf Gergely veszélyes lövése csupán centikkel kerülte el a kapufát. A harmincadik percben Sándor György beadása után Harasztihoz került a labda, aki kisodródott helyzetből laposan lőtt, a labda centikkel ment el a kapu mellett. A 33. percben Kovács István vezethette üresen a labdát középen, 28 méterről lőtt, de Kamenar védett. A 42. percben Dudás fejesét védte Calatayud.

Az első félidő utolsó másodperceiben Varga Roland távoli lövése a keresztlécen csattant, a labdát Vinícius kirúghatta volna, de addig várt, amíg Pátkai Máté odaért, és a földre került. A fehérváriak légiósa piros lapot, a bajnokcsapat tizenegyest kapott. Bár Rudolf Gergely lövését Calatayud kivédte, a fehérvári szurkolók bizonyára azt gondolták, bár ne játszhatott volna Vinícius…

A fordulás után a várakozásnak megfelelően a Győr került fölénybe, de a Videoton taktikus játékkal őrizte a döntetlent. Az 56. percben Zé Luis lövését Kamenar kiütötte. A 67. percben Varga Roland remek beadása Martínez fejese után Juhász Roland testéről került a hálóba (0-1). A középkezdés után Sándor György lövését védte Kamenár. A 77. percben Varga Roland lőtt a kapu fölé hét méterről.

A hazai drukkerek egy része a kilencvenedik percben elindult hazafelé, többen viszont tüntetni kezdtek a tavaszi bajnoki szezonban még mindig nyeretlen csapatuk ellen. A legvégén az emberhátrányban játszó Videoton beszorította ellenfelét, de nem tudott egyenlíteni. A gólszerző Martínez a hosszabbítás pillanataiban súlyos térdsérülést szenvedett.

– Már a szurkolókat sem lehet becsapni, mert néhány perccel a meccs vége előtt elindultak. Úgy tűnt, mintha hazafelé indultak volna, de nem, a kispad közelébe mentek, és azt kiabálták, hogy, „Go home, Gomes!” – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Szerintem semmi nem változik hétről-hétre. Maradt az egycsatáros játék, Nikolics nélkül. Bizonyosodott, hogy ezek a játékosok szakmailag, játéktudásban alkalmatlanok arra a feladatra, amit kijelölt az edző, hogy bajnokok legyenek. Kérdés, hogy kinek van nagyobb felelőssége? Aki idehozta, vagy aki elfogadta őket? Ősszel is látszott, hogy ebből valószínűleg nem lesz aranyérem, tavasszal pedig azt is látni lehet, hogy már csak az edző hisz benne, ő is csupán hivatalból. Ezúttal teljes létszámnál sem volt különösebb ötlet a Videoton játékában. Színt kellene vallaniuk a vezetőknek, mert ezzel a vereséggel szerintem minden esélye elszállt a csapatnak, bár matematikailag még van sansza. De a játékban semmi jel nem utal arra, hogy reális esélyük lenne a bajnoki címre, ráadásul tudatosabb játékot nyújt a Debrecen és a Győr is.

Olvasói sztorik