NB I

Csendben vannak a góllövők

Az NB I legeredményesebb játékosai közül többen is hosszú órák óta nem találtak a kapuba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már három játékos vezeti holtversenyben az élvonal góllövőlistáját. A paksi Simon Attila, illetve a székesfehérvári Nemanja Nikolics mellé ugyanis a Puskás Akadémia játékosa, a szintén 13 gólnál járó Lencse László is felzárkózott. Utóbbi nagyot ugrott a rangsorban az elmúlt fordulóban: a Mezőkövesd ellen egymaga három gólt vállalt csapata 4-0-s sikeréből.

Azonban Lencse produkciója önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy ilyen előkelő helyre lépjen, kellett az is, hogy az éllovasok mostanában ne találják a góllövőcipőjüket. A Rangadó.hu legújabb összeállításában annak járunk utána, vajon az NB I gólérzékeny játékosai mióta nem találtak a kapuba.

Nincs még Simon-gól tavasszal

Nagyon hamar a góllövőlista élére ugrott a Paks gólvágója, Simon Attila. A 13 gólos támadó azonban az elmúlt időszakban adós maradt a találatokkal: utoljára az utolsó őszi fordulóban volt eredményes. Tavasszal kétszer volt kezdő, egyszer pedig négy perc jutott neki csereként, a legutóbbi fordulóban viszont már pályára sem küldte Csertői Aurél, így – csak a pályán töltött perceket figyelembe véve – összesen 260 perce nem lőtt gólt az élvonalban.

H Játékos Csapat Gól Utoljára gól Eltelt idő
1. Simon Attila Paks 13 17. forduló 260 perc
1. Lencse László Puskás FC 13 21. forduló 2 perc
1. Nikolics Nemanja Videoton 13 19. forduló 124 perc
4. Koller Krisztián Pécs 12 20. forduló 135 perc
5. Radó András Sz. Haladás 11 21. forduló 64 perc
6. Böde Dániel FTC 9 17. forduló 324 perc
7. Dalibor Volas Debrecen 8 20. forduló 101 perc
8. Bacsa Patrik Diósgyőr 7 17. forduló 191 perc
8. Simon Krisztián Újpest 7 17. forduló 2 perc
8. Szakály Péter Debrecen 7 15. forduló 482 perc
8. Georges Griffiths Lombard 7 20. forduló 140 perc
8. Ayub Daud Bp. Honvéd 7 20. forduló 47 perc

Nem Simon Attila azonban a leghosszabb ideje böjtölő góllövő: a debreceni Szakály Péter igen magasra tette a lécet őszi remeklésével, a 15. forduló óta viszont elmaradtak a gólok. Legutóbb november végén, a Honvéd ellen volt eredményes, az azóta pályán töltött 482 perce alatt nem zörgette meg a hálót.

A Fradi támadója, Böde Dániel sincs bombaformában: a 17. fordulóban, a Videoton elleni rangadón szerzett nagyon fontos gólt, azóta viszont majdnem öt és fél órát töltött gólcsendben a pályán. Bacsa Patrikkal is hasonló a helyzet: a diósgyőri játékos december elején talált utoljára a kapuba az NB I-ben.

Simon Krisztián, az Újpest gólfelelőse is decemberben volt eredményes legutóbb, de sérülése miatt tavasszal nem léphetett pályára, így nem is volt alkalma góljai számának növelésére.

A friss gólszerzők

Ahogy már említettük, Lencse László a legutóbbi fordulóban háromszor is bevette az ellenfél kapuját. A hajrában szerzett góljának köszönhetően alig két perc szerepel a neve mellett a legutóbbi találat óta eltelt időnél. Az éllovasok közül még Radó András tudta növelni góljai számát a legutóbbi hétvégén: a szombathelyi játékos a Pápa ellen talált be a 26. percben, egy közel 350 perces gólcsendet megtörve ezzel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik