NB I

Szűcs Lajos átvette a díszoklevelet

Példamutató sportolói pályafutásával kivívta a város polgárainak tiszteletét és elismerését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pápán a március 15-i ünnepi program keretei között adták át a város által adományozott rangos elismeréseket. Az idei esztendőben a díjazottak között volt Szűcs Lajos, a Lombard FC csapatkapitánya is, aki Áldozó Tamás polgármestertől vette át az egyik legmagasabb helyi kitüntetést, Pápa Város Díszoklevelét.

Szűcs Lajos a városi és az országos sportéletben nyújtott kiemelkedő teljesítményével, a fiatalok körében a rendszeres sportolást népszerűsítő tevékenységével és példamutató sportolói pályafutásával kivívta Pápa város polgárainak tiszteletét és elismerését.

A negyvenéves játékos 2006 februárjában igazolt a Ferencvárostól jelenlegi klubjához. Akkor is hűséges maradt a csapathoz, amikor kiesett a másodosztályba, és ő is tevékeny részese volt a visszajutásnak. A Lombard Pápa mezét az NB I-ben 155 alkalommal viselte. Kimagasló sportteljesítményét nem csak a közönség, de a szakma is elismeri, pápaiként háromszor szerepelt a sportnapilap kapusrangsorának élén. 2010-ben elsőként vehette át a Kapusedzők Szervezete által életre hívott Grosics-díjat.

Példaképe, Dino Zoff 42 évesen vonult vissza, Szűcs Lajos nem titkolt célja, hogy a világhírű olasz kapusnál is tovább védjen. Amilyen formában és fizikai állapotban van jelenleg, semmi kétség afelől, hogy ez a cél gond nélkül elérhető lesz számára.

A Lombardnál az elmúlt években játékosok érkeztek és távoztak, vezetőedzők váltották egymást a kispadon, ki hosszabb, ki rövidebb időt töltött a városban, Szűcs azonban maradt. Ő képviselte az állandóságot, a folytonosságot és az igazi klubhűséget. A klub ikonja lett, sok futballkedvelő fiatal számára példakép, a játékostársai szemében pedig szakmailag és emberileg is igazodási pont.

A város közéletében is fontos szereplő lett, civil-, sport- és jótékonysági rendezvények állandó résztvevője és közreműködője, társadalmi szerepvállalásával pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatalokat rendszeres sportolásra ösztönözze, emellett az elmúlt nyolc évben sok barátra is lelt Pápán – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik