NB I

Mi a gond a pápai vendégszektorral?

Keringer Zsolt szerint nem az európai kultúrának megfelelő körülmények fogadták a Haladás drukkereit, akik csak többszöri motozás után jutottak fel a lelátóra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken este 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Haladás csapatával a Lombard Pápa. A találkozóra szép számmal érkező szombathelyi szurkolókat az ultrasliberi.hu beszámolója alapján nem várta szívélyes fogadtatás: a vendégdrukkerek szinte megalázó módon juthattak be a stadionba. Először egy szűk helyen, legalább hatvan biztonsági emberen kellett átjutniuk, többszöri motozással. Korábban már a Ferencváros szurkolói is panaszkodtak hasonló esetekre, miután 2009-ben a pápai stadionban a saras talajon még a cipőjüket is levetették a beléptetés közben.

A Rangadó.hu megpróbált utánajárni a történteknek, ezért megkerestük a Haladás Szurkolói Kör elnökét, Keringer Zsoltot, aki elmondta, hogy a szokásos problémákkal néztek szembe pénteken a Haladás-szimpatizánsok, de az elmúlt években már hozzászoktak, hogy nem éppen az európai kultúrának megfelelő körülmények uralkodnak a pápai vendégszektorban.

– Minden évben az a probléma, hogy a vendégszektor bejárata nagyon szűk – kezdte Keringer Zsolt. – Az a baj, hogy egyesével kell öt-hatszáz embernek végigmennie, és oda beáll még negyven biztonsági ember is. Természetesen az a dolguk, hogy ott legyenek, de mindegyikük úgy áll, és néz, mintha nem is tudom milyen rossz, vagy problémás emberek érkeznének a meccsre. Normális körülményekről kellene beszélnünk, de sajnos nincs normális bejárati része a vendégszektornak. Elég szűk ott a hely, és igazából ez az alapprobléma, és pluszban még ott van ennyi biztonsági ember is, értelmetlenül.

A Haladás-szurkolók vezetője szerint minderről nem a Lombard Pápa tehet, hiszen az MLSZ kiemelt meccsként kezelte az összecsapást, ennek következtében elő van írva, hogy hány embert kell biztosítaniuk a hazaiaknak.

– Azt már megszoktuk az évek alatt, hogy alig van mellékhelyiség, két-három vécé több száz embernek elég kevésnek tűnik. Maradjunk annyiban, hogy nem éppen az európai kultúrának megfelelő körülmények uralkodnak a pápai vendégszektorban. Az már a beléptetőrendszer számlájára írható, hogy sokan nem jutottak be időben a meccsre, hiszen két kapun lehetett bemenni, és elég nagy volt a tolongás – mondta végül Keringer Zsolt.

A Rangadó.hu szerette volna megszólaltatni a másik felet is, Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója azonban nem kívánt nyilatkozni.

Olvasói sztorik