NB I

Maricsnak csak fél perc kellett

A Lombard Pápa visszatérő légiósa mentette 1-1-es döntetlere a Haladás elleni, hazai rangadót. Képgalériával!
OTP Bank Liga, 21. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)
Pápa, 3000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Pápa: Szűcs L. – Csizmadia, Jagodics B. (Kulcsár K., a szünetben), Struhar, Németh Milán – Tóth G., Présinger (Marics, 86.), Arszics (Eszlátyi, 73.), Sekour – Griffiths, Kenesei. Edző: Tóth Bálint
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Tóth P., Bosnjak – Nagy G. (Zsirai, 86.), Simon Á., Iszlai, Németh Márió (Gyurján, a szünetben), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Marics (86.), illetve Radó (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard FC tulajdonosa, Bíró Péter személye miatt pikáns pápai rangadóra a várakozásoknak megfelelően nagyon sok szombathelyi szurkoló volt kíváncsi. Sérülés, illetve eltiltás miatt a lelátóról nézte a találkozót Guzmics Richárd, Dvorschák Gábor és Gyürü László, de a vendégektől hiányzott Devecseri Gábor és Kalász Milán is. A hazaiaknál a válogatott kerettag csatár, Orosz Márk, valamint Nagy Sándor és Dlusztus András nem játszhatott. A Haladástól igazolt játékosok közül Kenesei Krisztián és Jagodics Bence a kezdőben, Kulcsár Kornél a kispadon kapott helyet, és ott ült hosszú sérülése után Goran Marics is.

A harmadik percben Arszics startolt rá a labdára, de a kivetődő Rózsa Dániel felkapta előle. A folytatásban is gólra törően játszottak a csapatok, a tizedik percben Kenesei lőtt néhány centivel a kapu mellé. Négy perccel később Halmosi veszélyes lövését védte Szűcs Lajos. A 18. percben Griffiths lövését Simon Ádám blokkolta a tizenhatoson belül. A folytatásban Jagodics kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Ezután Griffiths csúsztatott fejjel, de Rózsa fogta, a másik oldalon pedig Présinger mentett nagyot Radó elől. A 25. percben Simon Ádám kiváló átadása után Radó kilépett, és higgadtan a hálóba lőtt (0-1). Négy perc elteltével ismét Radó lőtt, a Szűcs Lajos lábán felperdülő labdát Jagodics kirúgta a gólvonalról, majd az ismétlést is hárította a fiatal védő. A szünet előtt Kenesei szabadrúgása suhant el a kapufa mellett.

A folytatásban Présinger fellökte Gyurján Bencét a tizenhatoson belül, de a bíró erre sem adott büntetőt. Az első félidőben látottaktól eltérően ezúttal a hazaiak támadásai domináltak, hiszen igyekeztek egyenlíteni. Az 55. percben Arszics remek szabadrúgását védte Rózsa. A pápai offenzíva nem szűnt meg, sőt: a hatvanadik percben Kenesei bombáját a szombathelyi kapus óriási bravúrral szögletre ütötte. Három perccel később Sekour veszélyeztetett, de Rózsa ismét védett.

Nem sokkal később egy szurkoló lelocsolta a vendégkispad elé kisétáló Artner Tamás vezetőedzőt.

A 68. percben Gyurján remek labdaszerzés és szép cselek után ellőtte a labdát a kapu előtt. Három perccel később Radó kísérletét Szűcs lábbal védte, a szöglet után pedig elvetődve, kézzel hárított. Kisvártatva Nagy Gábor távoli bombáját a Lombard veterán kapusa kiütötte, Radó a hálóba bombázott, de les miatt érvénytelen volt a gól. A 86. percben hosszú, súlyos sérülése után pályára lépett Goran Marics, tavaly május vége óta először, és néhány másodperc után megszerezte az egyenlítőgólt: Kenesei bombája kipattant Rózsa Dánielről, az érkező szerb-spanyol csatár pedig a hálóba bombázott. A kilencvenedik percben Kenesei szabadrúgása elzúgott a kapufa mellett.

Magyar szinten eseménydús, izgalmas meccset játszott a két csapat a forduló nyitómeccsén. A Haladás remekül kezdett, megérdemelten szerzett vezetést a pápai születésű és nevelésű Radó András jóvoltából. A hazaiak a második félidő elején fölényben voltak, de nem ekkor, hanem a hajrában egyenlítettek emlékezetes visszatérést produkáló légiósuk révén. A szombathelyiek csak saját magukat okolhatják, amiért nem nyerték meg a találkozót.

– Azt kell mondanom, hogy az utóbbi időben nem láttam ilyen jó meccset, ilyen sok helyzetet és változatos játékot, pedig elég kritikus vagyok a magyar labdarúgással – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott játékosa. – Kicsit elfogult vagyok a Haladással, de összességében jóval közelebb állt a győzelemhez, éppen azért, mert rengeteg helyzetet dolgozott ki. Nagy a különbség a két együttes között. A Pápa sablont játszik, de amit Tóth Bálint kihoz ebből a keretből, az megsüvegelendő. Nagyon dicséretes, hogy mentálisan eléggé rendben van a csapat, ebben is erős szerepe van az edzőnek, aki nagyon szigorú tud lenni a játékosokkal. A Haladás viszont kreatív, technikailag jól képzett játékosokból áll, nagyon nehéz ellenük védekezni. Kenesei Krisztián rúgótechnikai gyakorlatozást tartott, nagyon sok kísérlete volt, nemhiába ő a magyar mezőny egyik legjobbja ebből a szempontból. Lényegesen jobban játszottak a szombathelyiek, de az egygólos előnyük semmire sem volt elég, mert a végén hozták magukat a pápaiak. A Haladásnál bizonyítják, hogy igenis vannak tehetséges játékosok Magyarországon, és bizony lehetőséget kell számukra biztosítani.

Olvasói sztorik