NB I

A Lombard láthatatlan emberelőnye

Az egy félidőt létszámhátrányban játszó Videoton 3-0-ra győzött a Pápa ellen az élvonal első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető: Vad II
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Trebotics, Sándor Gy. (Fejes A., 80.) – Gyurcsó (Kleinheisler, 64.), Kovács I., Oliveira (Simon Á., 64.) – N. Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovics, Jagodics B. – Frizoni (Böröczky, 84.), Zulevs, Csilus, Sluka (Király B., 80.), Faggyas – Kenesei K. (Waltner, 80.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Juhász R. (28., 63.), N. Nikolics (tizenegyesből 67.)
Kiállítva: Kovács I. (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az alaposan átalakult – legyünk őszinték: meggyengült és kiesőjelöltnek titulált – Pápa csapata a bajnoki címre idén is esélyesnek tartott Videoton otthonába látogatott az élvonal első fordulójában. A vendégek színeiben ezen a meccsen tért vissza az élvonalba Faggyas Milán, Marián Sluka, Milan Bogunovics és Vadims Zulevs. A hazaiak jelenlegi 22 fős keretében több magyar található, mint külföldi, de ez a mai kezdőcsapaton nem tükröződött.

A kilencedik fordulóban Kovács István lövése a keresztlécről vágódott ki. A 15. percben Gyurcsó Ádám lőtt a tizenhatoson kívülről, de a labda megpattant egy pápai játékoson, ezért Szűcs Lajosnak nagyot kellett védenie. Két perccel később Brachi távoli szabadrúgása is a keresztlécről pattant ki. A vendégek a várakozásoknak megfelelően védekezésre kényszerültek, és nem voltak könnyű helyzetben, mert a hátsó alakzatuk tagjai még nem szoktak össze megfelelően. A 24. percben Sándor György lövését fogta Szűcs.

A 28. percben Gyurcsó oldalszabadrúgását Juhász Roland közelről kapura fejelte, a labda Bogunovics fején és Szűcs Lajos kezén is megpattant, majd a hálóba vágódott (1-0). A 34. percben Kenesei Krisztián lőtt az ötös sarkáról, de Calatayud nagyot védett. A szünet előtt Kovács István nyújtott lábbal eltalálta Marián Sluka sípcsontját, majd meg is rúgta, ezért a játékvezető teljesen jogosan kiállította.

Az 53. percben Gyurcsó veszélyes beadását Szűcs vetődve kiütötte. A játék képe nem tükrözte, hogy a vendégek emberelőnyben fociznak, mert továbbra is a Videoton birtokolta többet a labdát, és ígéretes támadásokat vezetett, a Pápa viszont továbbra is a kontratámadások lehetőségét várta. A 63. percben egy előreívelt labdára Juhász Roland és Szűcs Lajos egyszerre rajtolt, a hazaiak védője ért előbb a labdához, amelyet az üres kapuba fejelt (2-0). A menteni igyekvő Jagodics Bence csak beljebb segítette a labdát.

A 67. percben Kleinheisler a tizenhatoson belül nekiszaladt Slukának, ezért a játékvezető – túlságosan szigorúan – büntetőt ítélt, amit Nemanja Nikolics értékesített (3-0). A továbbiakban már nem sok minden történt, a fehérváriak magabiztosan tartották a komoly különbséget, a pápaiak viszont a hajrában sem próbáltak úgy csinálni, mintha emberelőnyben játszanának…

– Már a mérkőzés előtt egy-nullra vezetett a Videoton, pontosan azért, mert Burcsa Győző az ígértéhez híven a magyarok mellett tette le a voksát. Szeretem, ha magyarok játszanak kezdőként a csapatban, mert másképpen értékeljük őket, mint a külföldieket – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Ettől függetlenül azt kell mondanom, a csapat szerkezete nem változott, és most jön a negatívum: futballban nem lépett előre a Videoton, de legyünk türelmesek, hiszen ez még csak az első forduló. Üde színfoltot jelentett Trebotics játéka, aki nagyon ügyes játékosnak tűnik. Olyan Pápa volt az ellenfél, amely anyagilag és játékosállományban sincs egy szinten a fehérváriakkal. Ilyen csapat ellen szenvedtek, de pozitívum, hogy három-nullra nyertek. Megoldatlan a támadófutball, ha nincs Nikolics, és esetleg távozik, ez kulcskérdés lesz. Nincs helyette másik játékos, az előrejáték aggasztó, unalmas, sótlan, ízetlen. A védőjátékkal semmi probléma, ott azok játszanak, akik eddig is, Juhász Roland vezérletével.

Olvasói sztorik