NB I

Nem jött össze az első siker

A nyeretlen újonc Dunaújváros 1-1-et játszott a Lombard Pápa ellen, a székesfehérvári albérletben.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Dunaújváros PASE – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-1)
Székesfehérvár, 500 néző. Játékvezető: Fábián
Dunaújváros PASE: Milinte – Muscat, Gavrics, Szekeres A., Csehi – Godslove (Zsótér, 58.), Petneházi (Lázár, 81.), Józsi, Jakab, Orosz M. – Pascua (Böőr, 72.). Edző: Dobos Barna

Pápa: Szűcs L. – Nagy T., Csizmadia, Bogunovics, Jagodics B. – Frizoni, Zulevs (Böröczky, 65.), Csilus, Sluka – Kenesei K. (Benkő, 82.), Popin (Waltner, 88.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Orosz M. (35.), illetve Nagy T. (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyeretlen újonc Dunaújváros a székesfehérvári stadionban fogadta a meglepően jól rajtoló Pápa együttesét.

Az első negyedórában a Dunaújváros járatja a labdát. A 19. percben Orosz Márk cselezgetett, majd kiugratását követően Godslove éles, lapos lövését fogta Szűcs Lajos. A 25. percben Kenesei beadását kifejelték a védők és jöhetett a dunaújvárosi kontra, amelynek végén Orosz nem passzolt Jakabnak, 16 méteres lövését Sluka blokkolta.

A papíron hazai Dunaújváros szerezte meg a vezetést a 34. percben: jobb oldali, lapos beadás érkezett Orosztól, a hosszún érkező Jakab nyolc méterről a keresztlécet találta el, a kipattanót pedig Orosz Márk gyötörte be. A pápai védelem nem volt a helyzet magaslatán. Ez volt a Dunaújváros első gólja az idei szezonban (1-0).

Mindössze három percig örülhettek a vezetésnek, mert a Pápa a 37. percben egyenlített. Az újvárosi térfélről jöhetett szabadrúgással a Lombard, Frizoni beadása jól érkezett a tizenhatosra, Nagy Tamás pedig 11 méterről gyönyörűen fejelt a jobb felső sarokba. Ezúttal a „hazai” védők maradtak le (1-1).

Az első félidőben inkább a Dunaújváros dominált, több helyzetet alakított ki, mégis döntetlennel vonulhattak a csapatok a szünetre.

A második félidőt is aktívabban kezdte az újonc: az 51. percben egy labdaszerzés után Orosz Márk vezette a labdát a kapu irányába, öt a négy ellen mehettek, az első gól szerzője viszont nem passzolt, 17 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt. Ebben több volt… A hatvanadik percben Frizoni húzott el a bal szélen, bevitte egészen a tizenhatosig, élesen bepasszolta középre, a kapu közeléből azonban Gavrics bravúrral kivágta.

Egyből érkezett a válasz: a 62. percben Petneházi beadása az ötösre szállt, ahol egy pápai játékos ügyetlenül ért bele, épphogy elszállt a labda Szűcs kapuja előtt. Zsótér beállásával aktívabb lett a Dunaújváros játéka – a 18 éves játékos egy lövőcsellel elfektette Böröczkyt a vendégek tizenhatosánál, majd éles szögből, hét méterről a rövid sarok fölé lőtt. Komótosan passzolgattak a pápaiak, a játék képe alapján jó volt nekik a döntetlen.

A mérkőzésen már több helyzet nem alakult ki. A dunaújvárosiak megérdemelték volna a győzelmet, de csak annak örülhetnek, hogy megszerezték első pontjukat az első osztályban, míg a Pápa tovább folytatja jó szereplését, ezzel a döntetlennel már hét ponttal állnak – tudósított az onlajnok.com.

– Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Megvan az első pont, de a játék képe alapján többet tettünk a győzelemért, ráadásul egy pontrúgásból kaptunk gólt. A Pápa megelégedett a döntetlennel, a mieink pedig a végén is próbálták a maguk javára fordítani az állást, de nem sikerült, nem volt szerencsénk. Át kell hidalni, hogy nem játszhatunk hazai pályán, nem azzal kell foglalkozni, hol játszunk. Persze, nem könnyű ezt figyelmen kívül hagyni, de szeptember közepétől talán már odahaza fogadhatjuk az ellenfeleket. Fejlődünk, de szokták mondani, hogy az NB I más kávéház, más sebesség. Lépegetünk, nagy segítség lett volna a mai három pont – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Olvasói sztorik