NB I

Gól nem, csak az eső esett Pápán

A Lombard 0-0-s döntetlent játszott odahaza a Győri ETO-val az élvonal ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Győri ETO FC 0-0
Pápa, 700 néző. Játékvezető: Erdős.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy T., Csizmadia, Jagodics B. – Frizoni (Bogunovics, 84.), Zulevs (Böröczky, 90.), Csilus, Florean (Benkő, 68.), Sluka – Popin. Edző: Mátyus János
Győr: Kamenar – Wolfe (Martinez, 58.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Mervó, 86.), Dudás – Rudolf G., Priskin, Andrics (Trajkovics, 71.). Edző: Horváth Ferenc

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szakadó esőben fogadta a három meccs óta veretlen Lombard Pápa az idei négy bajnokijából hármat elveszítő Győrt az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A hazaiaknál Kenesei Krisztián sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Az első percekben csak ismerkedtek a csapatok egymással, illetve a csúszós talajjal. A játékosok dolgát megnehezítette az átázott játéktér, így nem is igen alakult ki komoly lehetőség a kapuk előtt, egyedül Priskin középre tartó lövését kellett hatástalanítania Szűcs Lajosnak. A 18. percben Sluka lőtt, lövését Kamenár tolta fölé, így a labda szögletre vágódott, de a játékvezető kirúgást ítélt. A fordulásból Rudolf Gergely veszélyeztetett, de a rövid saroknál Szűcs Lajos hárított.

A 23. percben Priskin kiszorított helyzetből lőtt, Szűcs a kapufa segítségével védett. A 27. percben Frizoni próbálta meglepni Kamenárt, de a győri kapus magabiztosan védte az éles szögből leadott lövést. Fél óra elteltével az eső még jobban rázendített, ami még inkább rányomta a bélyegét a mérkőzés képére. A szünetig említésre méltó helyzet már nem alakult ki a kapuk előtt, így gól nélkül zárult az első félidő.

Az 53. percben Kamber fejese szállt jócskán fölé. Egy perccel később Pátkai beadását Priskin rosszul találta el. Az 56. percben Andrics jutott át a pápai védelmen, de Szűcs Lajos óriási bravúrral, lábbal hárított. Egy perccel később Sluka tesztelte a másik kapust, de Kamenárnak nem okozott gondot a középre tartó lövés. A 71. percben a frissen beállt Trajkovics kapott remek labdát Pátkaitól, de nem találta el a kaput.

A 76. percben Lang Ádám kiváló ütemben mentett a kiugró Popin elől, így nem jutott el a győri kapuig a pápai támadó. Két percre rá Rudolf lőtt távolról, nem sokkal mellé. A 85. percben Rudolf Gergely egy az egyben vitte kapura a labdát, de Szűcs nagy magabiztossággal védte az ordító lehetőséget. A hajrában a Pápa kontrákkal próbálkozott, de a tócsákban álló víz ugyanúgy nehezítette a dolgát, mint a mindent egy lapra feltevő győrieknek. Gól nem esett, 0-0-val zárult a találkozó.

– Annyira nem látszott a mérkőzés képén a nehéz talaj, gördülékenyebb volt a játék, mint azt vártuk volna – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője. – A pálya jól nyelte a vizet, gyakorlatilag sokáig csak a pápai tizenhatoson belül állt a víz. A pápai játékosok akarata és fegyelmezettsége kiegyenlítette az erőviszonyokat, és persze ott volt a csapatban Szűcs Lajos, aki ismét bizonyította, hogy negyven év felett is lehet valaki a bajnokság legjobb kapusa. Elszámolnivalója a Győrnek van, nem csak a mai meccs, hanem az egész szezonkezdet miatt. A csapatot idén is bajnokesélyesnek kiáltották ki, de egyelőre csak bukdácsol a csapat. Ahogy azt az edzői riportokban idézték, Mezey György is azt mondta, az edző tudománya a tizenhatostól a tizenhatosig tart, onnantól a játékosok kreativitásán, improvizációs készségén múlik, hogy sikerül-e gólt szerezni, vagy sem. Tavaly a Győrnek szinte minden helyzete bement, idén viszont egyelőre ez nincs így, ami egyre görcsösebbé teszi a csapatot. A gól apró dolgokon múlik, egy-egy centin vagy tizedmásodpercen – ezt láthattuk ma is nem egy győri helyzetnél. Szerencséje is volt a Pápának, mely maximálisan megelégedett az egy ponttal, de arra rá is szolgált.

Olvasói sztorik